Orvokin peruskorjaus häämöttää – kulttuurikeskukseen myös perusopetuksen tiloja

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Orvokki Tikkurilassa peruskorjataan. Keskukseen kuuluvat vuonna 1939 rakennettu koulurakennus (kuvassa) ja sen 1990-luvulla tehty laajennusosa sekä vuonna 1926 valmistunut entinen koulu. Armi Suojanen

Armi Suojanen

Tikkurilassa sijaitsevan lasten ja nuorten kulttuurikeskus Orvokin perusparannuksen aloittaminen lähenee. Mikäli hanke etenee suunnitellusti, peruskorjaus painottuu vuodelle 2020.

Remontissa korjataan muun muassa ilmanvaihtoa ja muunnellaan tiloja nykyisen opetussuunnitelman tarpeiden mukaiseksi. Orvokissa voidaan sen jälkeen pitää vaikkapa perusopetuksen taidetyöpajoja.

Orvokissa toimivat kuvataidekoulu ja musiikkiopisto. Musiikkiopisto on kuitenkin tällä hetkellä sisäilmaongelmien vuoksi väistötiloissa Simonkodissa.

Peruskorjauksen kokonaiskustannukset ovat runsaat 6,5 miljoonaa euroa.

Kulttuurikeskuksen vanhin rakennus on vuodelta 1926. Se on entinen Oksanmäen kansakoulu ja Vantaan vanhin kivikoulu. Sen lisäksi Orvokkiin kuuluu vuonna 1939 valmistunut kansakoulu, johon on rakennettu lisäosa 1990-luvun puolivälissä.

Entiset koulut ovat kultuurihistoriallisesti merkittäviä.

Aiheeseen liittyvää

  1. Vantaan musiikkiopiston tiloissa sisäilmaongelmia – oppilaat evakkoon vanhainkotiin
    17.2.2017 6:35

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Vaihda vapaalle ja tule Vantaalle – täällä on kaikki!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut