Huonekaluliike avasi jättimyymälän Helsingin keskustaan – pyrkii olemaan designin näyteikkuna

ASUMINEN Vepsäläinen avasi sisustustavaratalon Ateneumin kulmalle.

Alvar Aallon valaisin A331 tunnetaan lempinimellä Mehiläispesä. Jukka Hämäläinen

Jukka Hämäläinen

Samalla kun kaupat jatkavat keskittymistään ostoskeskuksiin ja kehäteiden varsille, tapahtuu myös liikettä vastavirtaan.

Onhan se outoa, että koko toimiala on siirtänyt liikkeensä pois keskustasta.”

Huonekaluliike Vepsäläinen avasi joulukuun alussa valtavan liikkeen ydinkeskustaan, Keskuskadulle.

–Onhan se outoa, että koko toimiala on siirtänyt liikkeensä pois keskustasta. Me päätimme palata juurillemme, Vepsäläisen toimitusjohtaja Jussi Lindholm toteaa.

On kulunut yli 60 vuotta siitä, kun yrittäjä Kauko Vepsäläinen avasi ensimmäisen huonekaluliikkeen Helsingin keskustaan.

Uuden liikkeen avaamista Lindholm perustelee sillä, että urbaani asuminen kiinnostaa taas.

–Lapsiperheetkin viihtyvät keskustassa, ja haluamme palvella myös heitä.

Ateneumin nurkalla sijaitseva liike on asemoitu myös Helsingissä yhä sankemmin parveilevia matkailijoita silmällä pitäen.

Vepsäläinen on perinteisesti myynyt suomalaisen designin helmiä, kuten Alvar Aallon ja Eero Aarnion kalusteita. Myös tanskalainen design on hyvin esillä.

Sisustustavaratalo pyrkii olemaan designin näyteikkuna.

–Haluamme, että tämä on inspiroiva olohuone, aktiivinen ympäristö tapahtumineen. Tulevat, toistaiseksi tuntemattomat suunnittelijat voivat pitää täällä näyttelyitään, Lindholm lupaa.

Olohuonemaista fiilistä liikkeeseen tuo kahvilatiski, jolta voi tilata erikoiskahveja. Niitä voi nauttia joko tiskillä tai kaupassa kierrellessään.

Halusin tehdä kuunteluun pyhitetyn kalusteen.”

Lehdistötilaisuuteen osallistui muotoilija Harri Koskinen, jonka tuotantoa Vepsäläinen niin ikään myy. Koskinen hääräili pienen penkin luona, joka osoittautui vinyylilevysoittimeksi.

–Tämä on vasta prototyyppi, mutta se tulee tuotantoon. Halusin tehdä kuunteluun pyhitetyn kalusteen, vinyyliharrastajaksi tunnustautuva Koskinen kertoo.

Vinyyleissä Koskista kiinnostaa kokonaisuus, jossa musiikkiin yhdistyvät tyylikkäät levyjen kannet – miksei harrastukseen siis kuuluisi myös tyylikäs levysoitin.

–Puuhun upotettuna on itävaltalaisen Pro-Jectin laadukas soitin, ja siihen liittyvät aktiivikaiuttimet. Tällä onnistuu mikä tahansa musiikinkuuntelu vaikka Spotifysta.

Turntable-nimisellä soitinkalusteella ei ole vielä edes hintaa, mutta Koskinen uskoo kokonaisuuden jäävän alle 2000 euron.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut