Helsinki-Vantaan lentoasemalla lentää nyt myös Skydreamer – tältä se näyttää

MAAMERKKI Finavia on hankkinut lentoaseman sisäänajotien tuntumaan Stefan Lindforsin veistoksen. Se kunnioittaa 100-vuotiasta Suomea.

Taidelentoasemaksi profiloituneella Helsinki-Vantaalla on taas lisää taidetta. Tällä kertaa taidetta tuli ulos. Teos kunnioittaa Suomen itsenäisyyden sataa vuotta.

Uusi taideteos Skydreamer kohoaa 16:een metriin sisääntuloväylällä Terminaalitien ja Lentoasemantien välissä. Sen näkee parhaiten, kun saapuu tai poistuu omalla autolla, taksilla tai bussilla.

–Terminaalien ovelle se ei näy, kertoo Finavian viestintäpäällikkö Annika Kåla

Ruostumattomasta teräksestä ja purjekankaasta syntynyt teos muistuttaa lintua ja sen on suunnitellut sisustusarkkitehti, kuvanveistäjä Stefan Lindfors

Lindforsilta on lentoasemalla myös Concorde-niminen teos vuodelta 1993. Teos sijaitsee nykyisin uuden eteläsiiven katossa.

Uusi veistos liikkuu tuulen voimalla ja sen siipiin kiinnitetyillä projektoreilla voi heijastaa purjeeseen viestejä ohikulkijoille.

Veistoksen nimeä ei keksinyt taiteilija itse, vaan siitä järjestettiin nimikilpailu, johon tuli runsaat 1300 ehdotusta. Voittajaksi valittiin Skydreamer, jonka ideoi vantaalainen Ulla Madetoja, 31.

–Nimi on kansainvälinen ja vahva. Ja se sopii ilmailuun, Madetoja kuvailee.

Samaa mieltä oli tuomaristo.

Palkinnoksi Madetoja saa lentosimulaattorielämyksen.

– Aion jakaa sen mieheni kanssa, hän iloitsee.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut