Uudenmaan paras hunaja tarhattiin Vantaalla

Katrinebergin kartano sijaitsee Vantaan Seutulassa Katriinan sairaalan vieressä. Päivi Tuovinen/Arkisto

Marika Lumme

Katrinebergin kartanolla tarhattu hunaja on valittu Uudenmaan parhaaksi hunajaksi.

Hunajan on tuottanut Nora Mäntysaari, joka voitti kilpailun myös viime vuonna.

Seutulassa sijaitsevan Katrinebergin kartanon 4H-kotieläinpihalla on ollut mehiläisiä yhden kesän verran. Kartanolla järjestettiin kuluneena kesänä mehiläisinfoja ja hunajamaistatuksia.

Voittajahunaja on loppukesän lajihunaja Hello honey, I’m late.

– Olen tarhannut mehiläisiä vasta kaksi vuotta, mutta onnistunut tuottamaan huippulaadukkaita hunajia. Keskityn tarhauksessani lajihunajien tuotantoon. Lajihunajat ovat tietyltä alueelta, tiettynä ajankohtana tai tietystä alkuperäkasvista tuotettuja hunajia. Niissä on yksilöllinen maku ja koostumus tallella, Mäntysaari kertoo tiedotteessaan.

Hunajan maku, koostumus ja valkoinen väri on tullut Mäntysaaren mukaan mehiläisten ahkerasta vierailusta vadelmissa, apiloissa ja rypsissä.

Uudenmaan paras hunaja -kilpailun järjestää vuosittain Uudenmaan mehiläishoitajat ry. Mehiläistarhaajat äänestävät parhaan hunajan. Hunajan laatua arvioidaan maun, koostumuksen ja rakenteen perusteella. Voittajahunaja oli arvioijien mukaan "suussa sulavaa".

Kommentoi

Mainos: Tuukka Saimén

Piilopuoluetuki vs terveydenhuolto

Mainos: Jonna Weckström ja Elina Nykyri

Turvataan sote-uudistuksessa järjestöjen toimintaedellytykset!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut