Tikkurilan alikulku valmistuu vasta ensi vuonna

Vantaan kaupungin projekti-insinööri Eero Kupari ja projektisuunnittelija Seija Tulonen silmäilevät Tikkurilan alikulkua VM Suomalainen Oy:n vastaavan työnjohtajan Santtu Vesterisen kanssa. Armi Suojanen

Armi Suojanen

Tikkurilan rautatieaseman eteläinen alikulkukäytävä ei valmistu vielä vuoden lopulla niin kuin työn alkaessa keväällä oli arvioitu.

– Meidän urakka valmistuu helmikuun aikana, sanoo vastaava työnjohtaja Santtu Vesterinen pääurakoitsija VM Suomalainen Oy:stä.

Sen jälkeen Liikennevirasto teettää vielä muun muassa opaste- ja turvakamera-asennuksia, joten kevyen liikenteen alikulun tarkka avauspäivä selviää myöhemmin.

Syynä töiden viivästymiseen ovat työn edistyessä esiin tulleet muutokset, kuten uudet rakenteet ja niiden vuoksi tehdyt tarkistukset suunnitelmiin.

– Lähtötiedoilla aikataulu oli realistinen, toteaa projekti-insinööri Eero Kupari Vantaan kaupungilta.

Alikulkuun tulee taiteilijapariskunta Helena Hietasen ja Jaakko Niemelän valotilataideteos 1708, joka pohjautuu Tikkurilan vanhaan karttaan.

Vantaan kaupungin projektisuunnittelija Seija Tulonen kertoo, että taiteilijat ovat hahmotelleet alikulkua yhdessä kauppakeskus Dixin suunnitelleen Lahdelma & Mahlamäki -arkkitehtitoimiston kanssa.

Alikulkutunneli laitetaan uusiksi katosta lattiaan runsaalla kahdella miljoonalla eurolla. Urakkaan kuuluu myös tunnelisuun luiskan ja portaiden kunnostus Asematien itäpäässä.

Tunnelista on kunnostuksen yhteydessä purettu muun muassa Niemelän teos, jossa mummonmökin julkisivu on ylösalaisin.

– Niemelän ja taidemuseo Artsin suostumuksella, Tulonen lisää.

Lähes sata metriä pitkän tunnelin seinäpintoihin tulee rei’itettyä alumiinia ja verkkolevyä, lattiaan graafista betonia ja graniittia. Uutta on pyöräparkki, jonne mahtuu noin 160 pyörää sekä kolme hissiä kahden sijaan.

Entisestä poiketen tunnelissa on nyt viisi pylvästä. Ne tukevat Dixin kakkososaa, jonka eteläisin pääty on alikulun päällä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut