Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Virtuaalivaluutalla tahkottu miljoonavoittoja Suomessa – Yle: Verottaja tutkii nyt veronkiertoa

Virtuaali- eli kryptovaluuttojen arvo on noussut huimasti tänä vuonna: yleisimmän kryptovaluutan bitcoinin arvo on tänä vuonna jopa kahdeksankertaistunut. Asiasta kertoo Yle

Tuottoisimmat kryptovaluutat ovat ethereum ja neo, joista on tahkottu jopa monikymmenkertaisia voittoja.

Verottaja on kiinnittänyt huomiota siihen, että kryptovaluutoilla ansainneet suomalaiset ovat jättäneet verot maksamatta.

Verohallinto muistuttaa, että virtuaalivaluutoilla saatu tulo muuttuu verotettavaksi vasta siinä vaiheessa, kun kryptovaluutta vaihdetaan takaisin oikeaan valuuttaan, esimerkiksi euroiksi.

Sama koskee myös tilannetta, jossa virtuaalivaluutalla ostetaan tuotteita esimerkiksi verkkokaupasta. Kryptovaluutan omistaminen ei siis sinänsä ole veronalaista toimintaa.

Verottaja voi periä virtuaalivaluuttojen arvonnoususta veroa jopa kuuden vuoden kuluttua.

Vuoden 2016 ja sitä aiempien vuosien osalta jälkiverotusaika on viisi vuotta. Vuodelta 2017 tai myöhemmin jälkiverotusaika on seuraavan verovuoden alusta kolme vuotta. Pitkittyneissä virka-aputapauksissa aika voi olla jopa kuusi vuotta.