Kyselyn mukaan mies haluaa kaktuksen ja nainen orkidean, nämä ovat suomalaisten top5-kukat

Suomalaiset suosivat perinteisiä ja helppohoitoisia kasveja. Yksi suosituimmista kasveista on saintpaulia. Svante Thilman

Laura Roininen

Biolanin teettämän kuluttajakyselyn mukaan lähes 80 prosentilla suomalaisista on huonekasveja. Naisten suosikiksi nousi orkidea, miesten suosituin huonekasvi on kaktus.

Suosikkeja ovat perinteiset ja helppohoitoiset kasvit, ja vain pieni osa lähtee hakemaan trendikasveja.

Suomalaiset laittavat kasveja huoneisiin, joissa vietetään eniten aikaa. Suosikkipaikka huonekasville on olohuone. Lähes joka toisella vastaajalla vehreyttä löytyy makuuhuoneesta ja joka kolmannella keittiöstä.

‒ On hyvä, että tiloissa, joissa oleskellaan paljon, on kasveja. Kasvit parantavat sisäilman laatua tuottamalla happea ja haihduttamalla kosteutta lehdistään. Kasvit myös pystyvät imemään ilmarakojensa kautta haitallisia yhdisteitä ja hajottamaan niitä, Biolanin puutarhaneuvoja Riikka Kerttula kertoo.

Eteiseen huonekasvin laittaa vain 8 prosenttia ja kylpyhuoneeseen vain 3 prosenttia. Vessakaan ei ole suomalaisten mielestä huonekasvin paikka. Erityisesti naiset karttavat vessan ja huonekasvin yhdistelmää.

Biolanin teettämä kuluttajakysely huonekasvien hoidosta tehtiin sähköisesti lokakuussa 2017. Siihen vastasi 1000 suomalaista. Vastaajista 51 prosenttia oli naisia ja 49 prosenttia miehiä.

Naisten suosikit

1. Orkidea

2. Rahapuu

3. Kaktus

4. Jukkapalmu

5. Saintpaulia

1. Kaktus

2. Jukkapalmu

3. Rahapuu

4. Orkidea

5. Saintpaulia

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut