Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kalevauva iskee nyt satiirilla Vantaan kimppuun – "Suomen landein kaupunki, tarvitseeko sanoa enempää..."

Trubaduuriyhtye Kalevauva on tänään julkaissut uuden somevideon, jossa hellän irvailun kohteena on tällä kertaa Vantaa.

Kalevauva on saanut kokoon melodisen biisin, joka on sekoitus vantaalaisten itseinhoa, heikkoa itsetuntoa – mutta myös puhdasta iloa omasta rakkaasta kotikaupungista.

Kalevauva on nykypäivän trubaduuriyhtye, jonka sanoitukset on kerätty suoraan kansan suusta: vauva.fi-foorumilta. Kaikkien videoiden tekstitykset onotettu kuvakaappauksina vauvafoorumilta.

Aiheina trubaduureilla on tässä tuoreessa kaupunkilaulussa muun muassa muiden suomalaisten suhtautuminen Vantaaseen:

Kun kerrot asuvasi Vantaalla, ihmiset ovat hetken hiljaa.

Musiikkivideolla vantaalaiset heittävät jätesäkin talkoilla rajapyykin yli Espooseen ja tuntevat yhteisöllistä riemua kaupungin visuaalisen ilmeen kohentamisesta:

Kaupungin uusi logo – paljonkohan upposi fyrkkaa? Miksi piti luopua lohen pyrstöstä... Koulut mätänevät pystyyn, mut tällaiseen paskaan löytyy aina rahaa.

Yhtäkaikki, vaikka Kalevauva tykittää musiikillisesti Jumboa, vantaalaisia teiniäitejä ja kerrostalokyttäämistä, lopputulema on kuitenkin rakastettava:

Vantaa, Vantaa, perkele paras paikka päällä maan! Vantaa, Vantaa, koen sopivani tänne paljon paremmin kuin wanna-be-espoolaisten joukkoon. Loppujen lopuksi Vantaa on kuitenkin Vantaa...

Nauti alla olevalta videolta Kalevauvan hellyttävä Vantaa-kappale.