Vuoden Isä -palkinto Miika Niemelälle –  yli 15 vuotta arvokasta työtä nuorten hyväksi

ISÄT Niemelä on vetänyt omaa Icehearts-joukkuetta ja toiminut kasvattajana.

Vuoden Isä -palkinto myönnettiin tänä vuonna kolmelle isälle. Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila luovutti palkinnon Miika Niemelälle Keravalta, Antero Lindebergille Lahdesta ja Lappeenrannassa asuvalle Janne Nordmanille.

Vuoden Isä -palkinto jaetaan henkilölle, joka on lisännyt omalla esimerkillään isyyden merkityksen tunnistamista ja lisännyt näin sen arvostusta. Palkinnon tavoitteena on vahvistaa isyyttä, tukea työn ja perheen yhteensovittamista, edistää lapsen etua sekä miesten ja naisten tasa-arvoa. Ensimmäinen Vuoden Isä -palkinto myönnettiin vuonna 2006.

Tämän vuoden teemana on tavallisessa arjessa toteutuva isyys ja siihen liittyvien arkisten valintojen merkitys. Palkitsemiskriteereissä nostettiin esille myös isien osallistuminen liikunta- ja harrastustoimintaan sekä isän pitämät perhevapaat.

Keravalainen Niemelä on tehnyt yli 15 vuotta työtä tuen tarpeessa olevien lasten ja nuorten kanssa. Hän on vetänyt omaa Icehearts-joukkuetta 12 vuotta. Toiminnan ideana on, että sama kasvattaja kulkee lapsen rinnalla sekä tämän perheen tukena siihen asti kunnes lapsi on täysi-ikäinen. Niemelä toimi kasvattajana 23 pojalle esikoulusta kutsuntoihin. Hänellä on myös oma perhe ja hän oli lastensa kanssa koti-isänä vuoden. Niemelä on toiminut myös ammatillisena tukihenkilönä.

Lindebergille vapaaehtoistyö urheiluseurassa ja toisten ihmisten auttaminen on osa arkipäivää. Hän on toiminut yli 40 vuotta vapaaehtoisena seura-aktiivina Lahden Ahkerassa.

Nordman on uusperheen isä, joka huomioi kaikista perheeseen kuluvista lapsista tasapuolisesti. Retkillä hän opettaa lapsille erilaisia erätaitoja, kuten nuotion sytyttämistä ja puukon käyttöä. Nordman on myös pitänyt kaikki isälle mahdolliset perhevapaat uusperheen yhteisen lapsen syntymän jälkeen. Hän on aktiivisesti mukana Suomen Uusperheiden Liiton toiminnassa.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut