HS: Vantaalainen Jani aloittaa jouluvalmistelut juhannuksena – amerikkalaistyyliset jouluvalot suututtivat naapurin

Kuvituskuva. ESM arkisto

toimitus

Vantaalainen Jani Riihola aloittaa jouluvalmistelut yleensä lokakuun lopussa – tai oikeastaan juhannuksena, jolloin hän aloittaa joululahjojen ostamisen.

Riihola kertoo häntä haastatelleelle Helsingin Sanomille, että hänellä on 40 laatikollista joulukoristeita.

– Voi kai tätä melkein harrastukseksi sanoa. On minulla kavereita, jotka tykkäävät joulusta, mutta eivät ihan tällaisella tasolla, Riihola sanoo lehdelle.

Riiholan jouluvalmistelut alkavat valoista, jotka tuovat hänen mukaansa iloa pimeään vuodenaikaan. Riihola on onnistunut kerran suututtamaan amerikkalaistyylisillä pihavaloilla naapurinsa opiskelupaikkakunnallaan Vaasassa.

– Naapuri tuli huutamaan valoista ja osasin minäkin sanoa takaisin. Puhuimme seuraavan kerran maaliskuussa, Riihola kertoo Helsingin Sanomille.

Riihola ei ole ainoa, joka aloittaa jouluvalmistelut hyvissä ajoin, sillä monen suomalaisen jouluvalmistelut ovat aikaistuneet. Myös kaupat ovat huomanneet tämän.

S-ryhmän käyttötavarakaupan valikoimajohtaja Ville Vahla kertoo Helsingin Sanomille, että valot ovat tulleet parin viime vuoden ajan myyntiin jo viikoilla 40–41 eli lokakuun alkupuolella. Samaan aikaan hyllyihin ilmestyvät myös ensimmäiset joulukoristeet, -kalenterit ja -makeiset. Myös suositut lahjatuotteet, kuten lelut, tulevat tarjolle hyvissä ajoin.

– Enää ei juosta vain kahta viimeistä viikkoa ennen joulua pää märkänä kaupoilla – kuten minä teen. Ei se tavara siellä hyllyssä olisi, jos se ei myisi, sanoo Stockmannin markkinointijohtaja Mikko Mantila Helsingin Sanomille.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut