Tikkuraitin istutusaltaita puretaan pois – Kävelykadun reunalle rakennetaan uutta

Kaksi Tikkuraitin istutusaltaista puretaan, jotta kävelykadun reunaan mahtuu rakentaaan uutta asuin- ja liiketaloa. Tikkuraitin peruskorjaus valmistuu näillä näkymin 2020. Jussi Vehkasalo

Armi Suojanen

Tikkurilan kävelykadulta Tikkuraitilta puretaan kaksi isoa istutusallasta. Betoniset altaat saavat lähteä, koska kadun eteläpuoleisessa korttelissa alkaa vanhan asuinkerros- ja liiketalon purkaminen sekä uuden rakentaminen.

Vanhan kiinteistön purkaminen alkaa todennäköisesti ensi vuoden alkupuolella, arvioi Vantaan kaupungin puistosuunnittelupäällikkö Hanna Keskinen

Istutusaltaiden purkamisella varmistetaan, että jalankulkijat ja pyöräilijät mahtuvat liikkumaan Tikkuraitilla uudisrakentamisen ajan.

–Purkutoive on tullut alueen yrittäjiltä, Keskinen kertoo.

Loputkin istutusaltaat ja muut rakennelmat puretaan Tikkuraitilta, kun kulahtaneen kävelykadun perusparantaminen alkaa. Tavoitteena on, että raitin kunnostus valmistuu 2020.

Kuntatekniikan keskuksessa on alkanut Tikkuraitin yleissuunnitelman laatiminen, mikä jälkeen tehdään rakentamissuunnitelma sekä urakoiden kilpailutus. Nämä työt vievät parisen vuotta.

–Yleissuunnitelmassa suunnitellaan kävelykadulle uudet rakenteet, pinnoitteet, valaistus, kalusteet ja istutukset, Keskinen luettelee.

–Tikkuraitin pohjat joudutaan rakentamaan uudelleen eli aloitamme nollasta.

Suunnitelmia laaditaan yhteistyössä alueen yritysten ja asukkaiden kanssa.

–Alustava kustannusarvio hankkeeseen kuuluvalle Tikkuraitille, Orvokkitielle ja Kielotien suojatiejärjestelyille on noin kuusi miljoonaa euroa. Vesihuoltoverkoston kunnostaminen vie tästä summasta kolmanneksen, Keskinen sanoo.

1980-luvun lopulla valmistunut Tikkuraitti on ollut huonossa kunnossa jo vuosia. Eikä kävelykatu ole enää sellainen ihmismagneetti kuin vielä 2000-luvun alussa. Se johtuu siitä, että Tikkurilan kaupallisten palveluiden painopiste on parin viime vuoden aikana siirtynyt Tikkurilan uudistetun rautatieaseman suunnalle.

Tutut Joulumarkkinat Tikkuraitilla järjestetään myös tänä vuonna.

Kuvatekstiin korjattu 5.11. klo 14.04, että peruskorjaus valmistuu näillä näkymin 2020. Aiemmin siinä luki, että korjaus alkaa 2020.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.