Mielipide: Tämän takia metroa pitäisi jatkaa Hakunilaan asti

Suuret matkustajamäärät ja täydet vaunut kertovat metron suosiosta, muistuttaa kirjoittaja. Päivi Tuovinen

toimitus

Kaupunginvaltuutetut Jussi Saramo ja Minttu Sillanpää pitivät metron vetämistä Hakunilaan kannatettavana, mutta epärealistisenaPerusteena oli radan haarautuminen ja pilkkoutuminen osiin sekä liian suuret matkustajamäärät.

Arvoisat kollegat ovat ymmärtäneet täysin väärin ehdotukseni metron jatkamiseksi HakunilaanEi kyse tietenkään ole uudesta sivuhaarasta, vaan siitä, että Sipooseen ulotettava metro linjattaisiin kulkemaan Hakunilan kautta, eikä sen eteläpuolelta, kuten nyt kaavaillaan.

Metrorataa on jo nyt rakennettu pitkälle Länsimäen alle suuntana Hakunila. Näin asia aikoinaan Mellunmäen metroasemaa rakennettaessa suunniteltiin. Vantaalle toivottavasti tulevan, kaupungin poikittaisliikennettä hoitavan pikaraitiotien itäinen lähtöasema voisi hienosti olla Hakunilan metroasema.

Suuret matkustajamäärät ja täydet metrot kertovat sen ylivoimaisesta suosiosta. Tämä on vahva lisäperuste Hakunilan metroaseman rakentamiselle. Maailmalla on suurempia kaupunkeja kuin Helsinki-Vantaa. Siellä on oivasti osattu ratkoa matkustajamäärien aiheuttamat ongelmat. Rata on valmiina, ja yksinkertaisesti vain tihennetään metron vuorovälejä.

Epärealistista tai ei, politiikassa olisi hyvä uskaltaa katsoa pidemmälle kuin tähän päivään. Raideliikenneratkaisut ovat ”ikuisia”, ja siksi kysytään valtiomiesmäisyyttä, kun tällaisia päätöksiä tehdään.

Kansalaiset ovat joka tapauksessa sillä kannalla, että metro olisi hyvä ulottaa Hakunilaan. Vantaan Sanomien mielipidetiedustelu (VS 21.10.) ”Pitäisikö metroa jatkaa Hakunilaan?” antoi yksiselitteisen vastauksen: Kyllä 85 %, Ei 15 %.

Kimmo Kiljunen

kaupunginvaltuutettu (sd.)

Aiheeseen liittyvää

  1. Mielipide: Pikaraitiotie on vedettävä Länsimäkeen 22.10.2017 7:15

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut