Mielipide: Tämän takia metroa pitäisi jatkaa Hakunilaan asti

Suuret matkustajamäärät ja täydet vaunut kertovat metron suosiosta, muistuttaa kirjoittaja. Päivi Tuovinen

toimitus

Kaupunginvaltuutetut Jussi Saramo ja Minttu Sillanpää pitivät metron vetämistä Hakunilaan kannatettavana, mutta epärealistisenaPerusteena oli radan haarautuminen ja pilkkoutuminen osiin sekä liian suuret matkustajamäärät.

Arvoisat kollegat ovat ymmärtäneet täysin väärin ehdotukseni metron jatkamiseksi HakunilaanEi kyse tietenkään ole uudesta sivuhaarasta, vaan siitä, että Sipooseen ulotettava metro linjattaisiin kulkemaan Hakunilan kautta, eikä sen eteläpuolelta, kuten nyt kaavaillaan.

Metrorataa on jo nyt rakennettu pitkälle Länsimäen alle suuntana Hakunila. Näin asia aikoinaan Mellunmäen metroasemaa rakennettaessa suunniteltiin. Vantaalle toivottavasti tulevan, kaupungin poikittaisliikennettä hoitavan pikaraitiotien itäinen lähtöasema voisi hienosti olla Hakunilan metroasema.

Suuret matkustajamäärät ja täydet metrot kertovat sen ylivoimaisesta suosiosta. Tämä on vahva lisäperuste Hakunilan metroaseman rakentamiselle. Maailmalla on suurempia kaupunkeja kuin Helsinki-Vantaa. Siellä on oivasti osattu ratkoa matkustajamäärien aiheuttamat ongelmat. Rata on valmiina, ja yksinkertaisesti vain tihennetään metron vuorovälejä.

Epärealistista tai ei, politiikassa olisi hyvä uskaltaa katsoa pidemmälle kuin tähän päivään. Raideliikenneratkaisut ovat ”ikuisia”, ja siksi kysytään valtiomiesmäisyyttä, kun tällaisia päätöksiä tehdään.

Kansalaiset ovat joka tapauksessa sillä kannalla, että metro olisi hyvä ulottaa Hakunilaan. Vantaan Sanomien mielipidetiedustelu (VS 21.10.) ”Pitäisikö metroa jatkaa Hakunilaan?” antoi yksiselitteisen vastauksen: Kyllä 85 %, Ei 15 %.

Kimmo Kiljunen

kaupunginvaltuutettu (sd.)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Maanjäristys Hakunilassa – "Vastaavaa ei ole koskaan aiemmin mitattu Vantaalla"
 2. Nora Lehto maalasi TiPS-naiset Suomen cupin loppuotteluun
 3. Koulu alkaa normaalisti Korsossakin – luokan tuhonnut tulipalo ei vaikuta koulun toimintaan
 4. Nuori motoristi kaahasi poliisia karkuun Koivuhaassa ja Ruskeasannassa lauantai-iltana – Kyydissä ollut nainen pyysi pysähtymään
 5. Varkaat kärräsivät työkaluja ulos Rautakaupasta keskellä päivää
 6. Tilastotkin sen vahvistavat: Heinäkuussa hellepäiviä melkein viikon verran keskivertoa vähemmän, sadetta senkin edestä
 7. Poliisi: Häiriökäyttäytyminen lisääntynyt Espoossa, henkirikosten ja niiden yritysten määrä kasvanut Länsi-Uudellamaalla
 8. HSL on varautunut maskien käyttöön mutta odottaa virallisia ohjeita – "Onko se pakko vai suositus ja koskeeko se yleisesti joukkoliikennettä vai vain ruuhka-aikoja"
 9. "Musta vuosi" henkirikosten määrässä Itä-Uudellamaalla – poliisi: "Poikkeusolot eivät yksistään selitä"
 10. Vakavien väkivaltarikosten määrä kasvoi rajusti Helsingissä – "Väkivallan käyttöön varaudutaan ja esimerkiksi teräasetta saatetaan kantaa mukana"
 11. Tuusulan asuntomessut: Tapettia ikivanhalla tavalla – Japanista kotoisin oleva vesiliukoinen kangastapetti on akustinen
 12. Poliisi tuli tarkistamaan ajokunnon – Autosta löytyi varastettua tavaraa Tikkurilan Nesteellä
 13. "Peruslippumme maksaa 2,99 euroa" – Uusi halpabussifirma aloittaa liikennöinnin Helsingistä Turkuun
 14. THL:n koronasovelluksen koekäyttö älypuhelimissa alkaa – näin se toimii
 15. Taide on tuonut Vantaalla apua ahdistuneille nuorille

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Maanjäristys Hakunilassa – "Vastaavaa ei ole koskaan aiemmin mitattu Vantaalla"
 2. Ilkivalta ja remontit ajoivat jäätelökioskit pois suosituilta paikoilta Vantaalta – "Asiakkaat ihmettelevät tilannetta päivittäin"
 3. Varkaat kärräsivät työkaluja ulos Rautakaupasta keskellä päivää
 4. Yksi nainen yllätti Kaljakellunnassa – ulkomaalainen tapahtumasta: "There are so many of those... how funny!"
 5. Mielipide: Miksi vesijuoksijat juoksevat uimahallissa kaverin kanssa rinnakkain? – "Ohittaminen on mahdotonta"
 6. Poliisi tuli tarkistamaan ajokunnon – Autosta löytyi varastettua tavaraa Tikkurilan Nesteellä
 7. Vantaa ennen ja nyt: Kiistelty Kaljakellunta sai alkunsa kaveriporukan päähänpistosta – Vantaan kaupunginmuseo selvitti, mikä vetää ihmisiä Keravanjoelle kellumaan
 8. Vasta kolme vuotta vanhassa talossa tehdään julkisivuremonttia Tikkurilassa – "Korjaustyö haluttiin tehdä riittävällä laajuudella"
 9. Nuori motoristi kaahasi poliisia karkuun Koivuhaassa ja Ruskeasannassa lauantai-iltana – Kyydissä ollut nainen pyysi pysähtymään
 10. Suunnitelma: Tuomelan koulun koko ylläpito kansainväliselle yritykselle – 30 työtilaa ja 5 asuntoa vuokralle
 11. Hyvinkään ammuskelussa loukkaantunut Heidi Foxell palasi jalkapallon pariin ja mentoroi nyt TiPSin naisia kohti mestaruutta – "Vasta viime vuonna pystyin katsomaan ensimmäisen kokonaisen pelin"
 12. Mielipide: Oma väki voi tuhota taloyhtiön pihan kauneuden
 13. Variston kouluun avataan koronaviruksen drive-in-testauspiste
 14. Tikkurilan Fafa's lopetti toimintansa – "Tavoitteena on löytää entistä parempi sijainti"
 15. HSL on varautunut maskien käyttöön mutta odottaa virallisia ohjeita – "Onko se pakko vai suositus ja koskeeko se yleisesti joukkoliikennettä vai vain ruuhka-aikoja"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.