Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Tikkurilan vanha asema remonttiin – Hissillä halutaan parantaa museon esteettömyyttä

Tikkurilan vanha asema remontoidaan. Remontin yhteydessä nykyisin kaupunginmuseon tiloina toimivaan rakennukseen rakennetaan hissi. Hissillä halutaan parantaa niin museon käyttäjien esteettömyyttä kuin näyttelyjen siirtelyä. Lisäksi museon sisätiloissa tehdään pintaremontti.

Hissi- ja pintaremontti valmistuu syyskuun aikana. Museo pyrkii avaamaan Yllin kyllin kulttuuriympäristöä -näyttelyn marraskuun aikana.

Museon näyttelytila on nyt suljettu koronaepidemian vuoksi ja museon muuttotyöt ovat käynnissä vaiheittain. Museon toimisto siirtyy väistötiloihin (Asematie 10 A) 4. toukokuuta.

Museon remontti oli määrä toteuttaa jo viime kesänä, mutta projekti siirtyi, sillä hissien toimitusajat oli arvioitu liian optimistisesti ja rakennusluvan saamisessa meni odotettua kauemmin.

Kaupunginmuseo avautuu ensi viikolla tauon jälkeen, mutta missä on luvattu hissi?

Remontin tilaaja on Vantaan kaupungin tilakeskus ja pääurakoinnista vastaa NCC.

Tikkurilan vanha asema on Suomen vanhin säilynyt kivinen rautatieasemarakennus. Kolmanteen kerrokseen saakka kohoava rakennus oli valmistumisvuotenaan 1862 ainutlaatuinen nähtävyys muutoin matalasti rakennetussa peltomaisemassa.