Omakotitalojen kauppa kävi hyvin maaliskuussa

Viime vuoteen verrattuna omakotitalojen myyntimäärät nousivat Huoneistokeskuksen mukaan 12 prosenttia. Jussi Vehkasalo
Jussi Vehkasalo

Jussi Vehkasalo

Poikkeustilanne alkoi vaikuttaa asuntokauppaan maaliskuun puolenvälin jälkeen, tiedottaa Huoneistokeskus. – Laskua markkinassa ei ollut vielä maaliskuussa nähtävissä. Harkinta-aika on kuitenkin pidentynyt niin ostajien kuin myyjien puolelta, Anu-Elina Hintsa sanoo tiedotteessa. Kerrostalo- ja rivitaloasuntojen kaupassa ei näkynyt suurta muutosta viime vuoden maaliskuuhun. Kerrostaloasuntojen kauppamäärät laskivat 3 prosenttia, mutta rivitaloasunnot sen sijaan kävivät tiedotteen mukaan vilkkaasti kaupaksi: niitä myytiin 9 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten maaliskuussa. Omakotitaloja myytiin peräti 12 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten maaliskuussa.

Vanhojen kerrostalokaksioiden neliöhinnat nousivat Suomessa maaliskuussa keskimäärin 3,8 prosenttia. Jussi Vehkasalo

– Pääkaupunkiseudulla tehtiin maaliskuussa kauppoja 8,4 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Maaliskuu oli erityisesti Espoossa vilkas: Espoossa vanhojen asuntojen kauppamäärät kasvoivat edellisvuoden maaliskuuhun verrattuna 18,9 prosenttia. Helsingissä tehtiin kauppoja 6,3 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Vantaalla puolestaan vanhojen asuntojen kauppamäärät kasvoivat 6,8 prosenttia edellisvuoden maaliskuusta, Hintsa sanoo tiedotteessa.

Pääkaupunkiseudun lisäksi Turussa maaliskuu oli todella vilkas. Vanhojen asuntojen kauppamäärät nousivat siellä peräti 18,3 prosenttia edellisvuodesta. Sen sijaan Tampereella asuntoja myytiin maaliskuussa 12,5 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten, tiedote kertoo. Kuopiossa kauppamäärät pysyivät ennallaan. Vanhojen kerrostalokaksioiden neliöhinnat nousivat Suomessa maaliskuussa keskimäärin 3,8 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Jutun otsikkoa ja tekstiä muokattu 23.4.2020. Huoneistokeskuksen julkaisemassa asuntomarkkinakatsauksessa oli virheitä, sillä Teknisen virheen vuoksi Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto (KVKL) ylläpitämä asuntokauppatilasto maaliskuulta oli vajaa. Päivitetyt luvut osoittavat kasvua käytettyjen asuntojen kauppamäärissä maaliskuussa. Katsausta päivitettiin korjattujen lukujen perusteella 22.4.2020.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut