Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Synnyttäjät haluavat koronan takia nopeasti kotiin – Espoon ja Jorvin sairaalat sekä Naistenklinikka lisäävät kotikäyntejä

Koronavirusepidemia on lisännyt synnyttäjien halua kotiutua nopeasti sairaalasta. Osaltaan kotiutumishaluun on vaikuttanut myös väliaikainen tukihenkilökielto.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri aloittaa tämän takia uuden käytännön Espoon ja Jorvin sairaaloissa sekä Naistenklinikalla. Sairaaloista soitetaan jatkossa jokaiselle perheelle sairaalasta kotiutumisen jälkeisenä päivänä.

Sairaalassa suunnitellaan myös jatkoseuranta. Tuolloin vaihtoehtoina ovat normaali käynti synnyttäneiden vastaanotolla, puhelinpalvelu, etävastaanotto, kätilön tekemä kotikäynti tai eri keinojen yhdistelmä. Etävastaanottoja lisätään väliaikaisesti koronatilanteen takia.

Jorvin sairaalan kätilöt tekevät päiväkäyntejä koteihin, ja ensi viikolla alkavat myös iltakotikäynnit. Naistenklinikan kätilöt tekevät kotikäyntejä kahdessa vuorossa jo nyt.

– Laajennamme käyntejä myös viikonloppuihin huhtikuun lopusta lähtien, kotikätilötoiminnasta vastaava osastonhoitaja Katja Mattila sanoo Husin tiedotteessa.