OAJ ei avaisi enää kouluja ennen syksyä: "Opettajien pitäisi nyt olla armollisia itselleen"

Koulut ovat olleet kiinni jo yli kuukauden. Etäopetusta toteutetaan kouluissa ja luokilla hyvin eri tavoin. Kati Soininen
Kaisa Paastela

Kaisa Paastela

Kouluja ei pitäisi enää avata ennen kesälomia, katsoo opetusalan ammattijärjestö OAJ.

– Tällä hetkellä liikkuu huhuja, että kouluja oltaisiin avaamassa heti vapun jälkeen. Tämä ei olisi oppilaiden, opettajien eikä perheidenkään etujen mukaista, kirjoittaa OAJ:n koulutusjohtaja Heljä Misukka blogissaan OAJ:n sivuilla.

Toisessa ammattijärjestön uutisessa kasvatustieteen professori Katariina Salmela-Aro sanoo, että opettajien jaksamista tukisi se, että koulut pidettäisiin kiinni lukuvuoden loppuun asti.

Professori pelkää, että koronakriisi panee jo ennestään stressaantuneiden opettajien jaksamisen äärimmäisen koville.

– Jotta loppuunpalamisilta vältytään, pitäisi jokaisen opettajan olla armollinen itselleen ja hyväksyä se, että nyt vähempikin riittää, Salmela-Aro kannustaa.

Helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu ja entinen kansanedustaja Pilvi Torsti (sd.) kommentoi koulusulkua keskiviikkona Facebookissa todeten, että jos koulut eivät Suomessa avaudu ennen kesälomaa, suomalaisten koululaisten koulusulku kestää kaikkiaan liki viisi kuukautta.

– Se tulisi olemaan todennäköisesti maailman pisimpiä koulusulkuja.

– Suomalaisten opettajien, opetushallituksen ja kuntien kyky siirtyä etäopetukseen hetkessä on suoritus, jota todennäköisesti ihmetellään ja kiitellään tulevina kuukausina ja vuosina, Torsti kirjoittaa.

Hän muistuttaa kuitenkin, että koulujen avaamista tulee pohtia kaiken saatavilla olevan ja kerätyn tiedon ja ymmärryksen valossa.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut