Terassi talvehtimaan – puhdistus ja kuivaus suojaa homeelta

Terassin kalusteet on hyvä pestä ja kuivata ennen talviteloille varastointia.

toimittaja

Puhdistus ennen varastointia pidentää puutarhakalusteiden käyttöikää ja suojaa homeelta.

Kalusteet kestävät varastointia paremmin, kun kesän pölyt pestään pois ja puupinnat öljytään ennen talvea. Grillistä roiskuneet rasvatahratkin on helpompi puhdistaa terassilaudoista syksyllä.

Myös ulkotekstiilit on hyvä muistaa huoltaa ennen varastointia. Ulkokalusteiden pehmusteet, markiisit ja aurinkovarjot keräävät herkästi likaa, homepilkkuja ja levää. Kun ne jaksaa poistaa syksyllä, tekstiilien käyttöikä pitenee, tiedottaa Sokeva.

Ennen kuin puutarhakalusteita voi öljytä, ne tulee puhdistaa huolellisesti ja antaa kuivua kunnolla. Märälle pinnalle levitetty öljy alkaa muuten hilseillä.

Kulkuväylillä vihreät leväkasvustot tekevät puupinnat liukkaiksi. Siksi ne kannattaa poistaa kulkuväyliltä ja portaista.

Ulkotekstiileille on omia erikoispesuaineita tuhoamaan home-, levä- ja sammalkasvustoja, tavanomaisen mäntysuovan lisäksi. Myynnissä on myös suihkutettavaa suoja-ainetta, jonka voi jättää tekstiileihin suojaa antamaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut