Mielipide: Tästä syystä uusi uimahalli tarvitaan ensin Korsoon – vasta sitten muualle

Uuden uimahallin paikka on haussa, totesi Vantaan Sanomat ja kysyi, mihin se rakennetaan

Katsotaanpa asukasmääriä ja nykyisten hallien sijainteja. Tikkurilassa on 42 000 asukasta ja iso uimahalli. Myyrmäki-Martinlaakso-alueella on 55 000 asukasta ja kaksi pientä hallia. Hakunilassa on 30 000 asukasta ja pieni halli. Korsossa on 30 000 asukasta ja minikokoinen halli, joka pian puretaan.

Koivukylässä on 30 000 asukasta, ei yhtään hallia ja 30 minuutin matka julkisilla Tikkurilaan. Aviapolis-Kartanonkoskella on 19 000 asukasta, ei hallia ja 30 minuutin matka julkisilla Tikkurilaan. Kivistössä on 11 000 asukasta, ei hallia ja 30 minuutin matka Martinlaakson tai Myyrmäen uimahalleihin.

Kun Korson koulun kellarissa oleva uimatila poistuu, on Korsosta ja sen lähiöistä 40–60 minuutin matka junalla ja bussilla uimahalliin.

Vuonna 2021 on Korso-Koivukylässä siis 60 000 asukkaan kaupunki ilman uimahallia. Suomessa keskimäärin on yksi uimahalli 28 000 asukasta kohden.

Järkevintä ja tarpeellisinta on tehdä seuraava uimahalli Korso-Koivukylään – Elmon urheilupuistoon Asolanväylän varrelle. Siellä on tilaa myös maauimalalle, jos sellainen jossain vaiheessa halutaan. Elmo palvelisi Korson asukkaiden lisäksi Koivukylän suuralueen asukkaita.

Kun uimahalli tulee Elmoon, alkaa pian rakentumaan myös jäähalli sen viereen yksityisellä rahalla, sillä vantaalaiset jääurheiluseurat ovat jo pitkään valmistelleet omaa jäähallihanketta jolle tarvittaisiin kaupungilta siunaus ja tontti.

Uimahalli ja jäähalli on energiataloudellisesti parasta sijoittaa vierekkäin. Elmo on myös hyvien joukkoliikenneyhteyksien varressa ja sinne mahtuu kunnon parkkipaikka.

Miksi mieluummin ensin Elmoon ja sitten vasta Kivistöön? Koska Kivistössä on vasta 11 000 asukasta ja heiltä pääsee kätevästi useampaankin uimahalliin.

Myös jäähallivaje on suurempi idässä kuin lännessä. Lännessä on 66 000 asukasta kahta jäähallia kohden, kun idässä on 150 000 asukasta kahta jäähallia kohden.

Mistä sitten rahat kunnon uimahallille? Nyt budjetissa on varattu kuusi miljoonaa pienelle ja alueen tarpeeseen riittämättömälle miniuimahallille.

Varattuun 8 miljoonaa lisää saadaan yksinkertaisesti pienentämällä muutaman muun rakennuksen budjettia kaksi miljoonaa per rakennus.

Tehdään muutama koulu puurakenteisena ja säästetään 15 prosenttia rakennuskustannuksissa. Koulubudjetit ovat nyt järjestään 14–20 miljoonaa per koulu. Jos muut kunnat saavat koulunsa ja päiväkotinsa selvästi edullisemmin puurakenteisina, niin miksei sitten Vantaa?

Nyt iloisempaa ilmettä - ja Elmo käyntiin!

Eve Rämö ja Vaula Norrena

korsolaisia kaupunginvaltuutettuja (vihr.)

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut