Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sopu syntyi Delta Auton kiistassa – irtisanottujen työt jatkuvat

Teollisuusliiton ja Delta Auton välejä hiertänyt riita asentajien irtisanomisista ja työnkuvien muuttamisesta saatiin sovittua perjantaina.

Kaikkien irtisanottujen työt jatkuvat vanhoilla ehdoilla.

Kiistan aiheena oli Delta Auton harjoittama henkilöstöpolitiikka ja muutokset asentajien työnkuvissa. Näiden johdosta Teollisuusliitto kohdisti elo- ja syyskuussa yhtiöön ja sen lähiyhtiöihin useita painostus- ja työtaistelutoimia.

Sovun syntymisestä tiedotetaan Metalliliiton uutissivulla

Teollisuusliiton varapuheenjohtaja Turja Lehtonen ei kerro Teollisuusliiton, Delta Auton ja työnantajaliiton AKL:n välisestä salaiseksi julistetusta ratkaisusta yksityiskohtia. Hän muistuttaa, että sopu on aina kompromissi.

–Niin se tämänkin riidan ratkaisun osalta on jossain määrin, tai ainakin joidenkin mielestä siltä saattaa tuntua, Lehtonen kertoo.

Hänen mukaansa vastaavissa tilanteissa, joissa Teollisuusliiton jäseniä on irtisanottu, ensisijaisena tavoitteena on saada työntekijöiden työsuhteet palautettua.

–Ja niin, että työsuhteet palautuvat työehdoiltaan sellaisina kuin ne ovat ennen irtisanomisia olleet. Kaikki tämä, ja vähän muutakin, saavutettiin tässä ratkaisussa, Lehtonen sanoo Metalliliiton uutisessa.

Lehtonen toteaa, että Teollisuusliitolla olisi ollut laajempiinkin toimenpiteisiin täysi valmius.