Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Luokkajaot ihmetyttävät Rajakylän ja Länsimäen vanhempia – "Huolta on noussut opettajien vaihtuvuudesta"

ESITYS Rajakylän ja Länsimäen koululaisten kodeissa pohditaan piteneekö koulumatka ja miten leirikouluvarojen käy.

Vantaan kaupungin suunnitelmat vuosiluokkien uudesta jaosta ovat hämmästyttäneet Rajakylän ja Länsimäen koulujen vanhempia.

Vanhemmat saivat tiedon uusista suunnitelmista Wilma-viestillä syyskuun ensimmäisellä viikolla. Oppilaiden huoltajille sekä vanhempainyhdistyksille on järjestetty kuulemistilaisuudet syyskuun aikana. Vanhempainyhdistyksillä on 13. lokakuuta asti aikaa ilmoittaa oma kanta kaupungille.

Kaupungin työryhmä on keväästä asti valmistellut esitystä, joka toteutuessaan tarkoittaisi seuraavaa: Rajakylän koulussa opiskelisivat jatkossa 1.–4. luokkalaiset ja Länsimäen koulussa 5.–9. luokkalaiset.

Tällä hetkellä Rajakylän koulussa opiskelee vuosiluokat 1.–6. ja Länsimäessä opiskelee vuosiluokat 1.–9.

Molempien koulujen vanhempainyhdistykset lähettivät viime viikolla koteihin kyselyn suunnitelmiin liittyen.

–Haluamme kuulla huoltajien mielipiteen muutossuunnitelmiin ennen kuin ilmoitamme vanhempainyhdistysten virallisen kannan kaupungille. Erityisesti toivomme vaihtoehtoisia ratkaisuehdotuksia, koska muutos on kaupungin mukaan edessä joka tapauksessa, kertoo Länsimäen koulun vanhempainyhdistyksen varapuheenjohtaja Sari Vitikainen

Kaupungin mukaan Länsimäen koulun 1.–6. vuosiluokilla on niin vähän lapsia, että uudelleen järjestelyjä on syytä pohtia. Vantaan perusopetuksen johtaja Ilkka Kalo kertoi aiemmin Vantaan Sanomille (VS 9.9.), että luokalle tarvitaan keskimäärin 21 oppilasta, jotta kaupungin talous kestää. Länsimäessä olisi tulossa 17–18 oppilaan luokkia.

Vitikaisen mukaan kaupungin ehdotus on herättänyt vanhemmissa paljon tunteita.

– Huolta on noussut muun muassa koulumatkojen pituudesta ja opettajien vaihtuvuudesta. On pohdittu myös kuinka leirikouluvarojen käy, Vitikainen sanoo.

–Asia tuli kaikille yllätyksenä, joten luulen, että olemme vielä hieman ihmeissämme, hän jatkaa.

Rajakylän koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Samuel Aulanko sanoo muutosesityksen herättävän tunteita myös Rajakylässä.

– Tämä on lasten kannalta merkittävä asia ja vaikuttaa koko perheen elämään, Aulanko sanoo.

Aulangon mukaan yksi iso huoli on ollut se, että jo 10-vuotiaat tulisi laittaa Länsimäkeen yläkoululaisten kanssa.

Aulanko sanoo myös muutosvaiheen tuoman sukkuloinnin koulujen välillä mietityttäneen vanhempia. Jos suunnitelmat toteutuvat, Länsimäessä nyt oleva 2. luokkalainen siirtyisi Rajakylään 3. ja 4. luokalle, mutta jälleen 5. luokalle takaisin Länsimäkeen.