Nomi pääsi radioaalloille – Nuori lahjakkuus poimittiin ison tuotantoyhtiön artistikaartiin

MUSIIKKI Sopimus taskussa ja sinkku soi radioaalloilla. 20-vuotias Nomi Enckell tähtää pitkään uraan.

Ihan kaikki eivät ensi yrittämällä astu merkittävän tuotantoyhtiön kynnyksen yli. Nomi Enckelliltä se sujui niin, että nuori artisti itsekin yllättyi.

– Ei oikein olisi voinut paremmin mennä, hän iloitsee viime huhtikuussa tehdystä sopimuksesta Sony Music Finlandin kanssa.

–Luulin, että yhtiön kiinnostuksen herättäminen olisi vaatinut paljon pitempää lämmittelyä, mutta sieltä näytettiin lähes saman tien vihreää valoa.

Maanantaista alkaen Nomia on voinut kuulla muun muassa Radio Suomen ja Iskelmän taajuuksilla. Väylää musiikkiyleisön tietoisuuteen avataan ihmissuhteen päättymisestä kertovalla Ota mut takas -sinkulla.

–Se on aiheestaan huolimatta keveä, iloinen ja toiveikas biisi, jossa mennyttä muistellaan tavallaan hyvällä, laulaja kuvailee.

Vaikka ovi unelmien uralle raottui helposti, oli oikean avaimen hiomisessa ennätetty ahkeroida jo vuosia. Nomi on työstänyt tyyliään kahden kovan musiikkialan ammattilaisen, säveltäjä-pianisti Petri Somerin ja kustannuspuolella työskentelevän Tom Friskin, kanssa.

–Tom on koutsannut minua erityisesti kirjoittamisessa ja biisien tekemisessä, Nomi kertoo.

–Laulettiin iso määrä biisejä läpi ja sitten kolahti. Löytyi tyyli, joka tuntui juuri siltä oikealta minulle. Akustista ja kepeää.

Pari kuukautta sitten Töölöön muuttanut korsolainen on laulanut aina, myös teinivuosina, jolloin harrastuskuvioissa oli vielä vahvasti mukana koripallo. Koriskentän sijaan musiikkiareenat veivät voiton, vuonna 2013 hän lauloi itsensä Idols-kisassa kolmanneksi.

–Idols oli todella hieno kokemus, joka opetti paljon. Olen tyytyväinen että osallistuin, koska muuten en välttämättä olisi tässä pisteessä. Kisan jälkeen oli hyvä lähteä tekemään omaa uraa.

Kilpailu antoi esimakua myös siitä, miten nopeasti some ja televisio tänä päivänä vaikuttavat tunnetuksi tulemiseen.

–Kauppakeskuksessa nuoret tytöt tulivat pyytämään kuvaa. Ja junaan sattui kerran koululuokka, jonka oppilaat tunnistivat minut. Oli se hetken vähän outoa ja hämmentävää, kun en ajatellut olevani mikään julkisuuden henkilö.

Nomi osallistuu aktiivisesti kappaleidensa tekemiseen ja toivoo jossain vaiheessa pystyvänsä julkaisemaan myös kokonaan omaa musiikkiaan.

Päätös pyrkiä tekemään musiikista ammatti oli helppo.

–Niin pitkään kuin muistan, se on ollut ykköstavoitteeni. Ajattelin, että teen ihan niin paljon kuin ikinä tarvitsee, että joskus sen levytyssopparin nappaan.

Tärkeä etappi on nyt saavutettu ja tulokas kiteyttää haaveekseen pitkän uran, jossa voisi tehdä kuulijoille koko ajan uutta musiikkia ilman jumittumista, joka muuttaisi työn pakkopullaksi.

–Teen nyt ihan ihan täysillä tätä hommaa. Ajatukseni ovat tässä koko ajan. Ei ole päivää, jolloin en soittele ja laula.

Nomi

Nomi on sekä artistinimi että laulajan oikea etunimi.

Syntynyt 1997.

Kävi yläasteen Pohjois-Haagassa liikuntalinjalla.

Kirjoitti ylioppilaaksi Sibelius-lukiosta.

Asunut loppukesään asti Korson Metsolassa, nyt Töölössä.

Aikoo luoda uraa kotimaassa, laulaa Suomeksi.

”Nomin laulussa on poikkeuksellista herkkyyttä ja läsnäoloa.” (Marketing manager Tommi Saarikoski Sony Musicilta)

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut