Osaatko tehdä remppatyöt itse? Kysely paljasti, mistä löytyy Remontti-Suomi

Kuvituskuva. Klaus Nurmi

Tanja-Elina Niemi

K-Raudan tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaiset suhtautuvat remontointiin luottavaisesti, mutta siihen liittyy paljon kysymyksiä ja epävarmuuttakin erityisesti suuremmissa remonteissa.

Suomalaisilta kysyttiin, millä arvosanalla asteikolla 1–10 he uskovat pienen korjailun tai sisustamisen sujuvan helposti, kun kyse on esimerkiksi jalkalistan vaihtamisesta tai valaisimen kattoon kiinnittämisestä. Hieman yli puolet antoi arvosanaksi 9 tai 10. Keskiarvo kaikkien vastaajien kesken oli hieman yli 8.

Suuremmat remontit hoituvat arvosanalla 6,5. Lähes viidennes eli 19 prosenttia vastaajista koki luottavansa suurempienkin remonttitöiden hoitumiseen hyvin, 17 prosenttia koki epävarmuutta suurten remonttien edessä.

Pienissä korjaustöissä 36–55 -vuotiaat ovat luottavaisimpia omiin kykyihinsä."

Naiset näyttäisivät luottavan omiin kädentaitoihinsa huomattavasti vähemmän kuin miehet. Naisista vain 22 prosenttia suhtautui erittäin luottavaisesti (arvosana 10) kykyynsä hoitaa kodin pientä korjailua, kun miehillä vastaava luku oli 42 prosenttia.

Naisista 8 prosenttia ja miehistä 17 prosenttia uskoi selviytyvänsä suuresta remontista erinomaisesti omin päin.

Pienissä korjaustöissä 36–55 -vuotiaat ovat luottavaisimpia omiin kykyihinsä: 75 prosenttia heistä arvioi omat remontointitaitonsa arvosanoin 8–10. Parhaan arvosanan eli kympin antoi 36 prosenttia vastaajista.

Epävarmimpia remontoijia ovat 18–22 -vuotiaat vastaajat, joista vain 17 prosenttia uskoo pienen korjailun sujuvan helposti. Isompaan remonttiin luottavaisimmin suhtautuvat 56–80 -vuotiaat vastaajat, joista 16 prosenttia antoi arvosanaksi 10. Vastaavan arvosanan 18–22 -vuotiaista antoi 8 prosenttia.

Myös alueellisia eroja on havaittavissa. Itse pienen korjailun tai sisustamisen kotona tekemisen helppouteen suhtaudutaan epäluuloisimmin Etelä-Suomessa ja Pohjois-Suomessa myönteisimmin.

K-Raudan maksuton Remonttineuvonta-vastauspalvelu avautui tänään 20. syyskuuta.

Pitäiskö rempata?

K-Raudan Pitäiskö rempata -barometrikyselyn toteutti Cint elokuussa 2017.

Siihen vastasi 1010 suomalaista. Otos on edustava vastaajajoukon iän, sukupuolen ja asuinalueen mukaan.

Barometri toteutettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa.

K-Raudan maksuton Remonttineuvonta-vastauspalvelu avautui 20. syyskuuta. Se auttaa kaikenlaisissa remontointiin liittyvissä kysymyksissä.

Remonttineuvonnan puh. 030 6363 738 on avoinna arkisin klo 8–16.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut