Uusi tekonurmikenttä sai nimensä seuralegendan mukaan – vaatimaton mies oli kieltäytynyt kunniasta jo kolme kertaa: "Vihdoin hän suostui"

Tekonurmikentät ovat yleistyneet viime vuosina hurjaa tahtia. Nyt myös Jokivarren koulun kenttä sai uuden alustan. Kuvituskuva. Kuvituskuva/Sirpa Repo

Tero Vähämäki

Korson Palloseuran Jokivarren perinteikäs hiekkakenttä Sorvatie 18:ssa sai odotetun päällysteen, kun se muutettiin tekonurmeksi pari viikkoa sitten.

Uuden tekonurmikentän virallisia avajaisia vietettiin lauantaina 9. syyskuuta. Samalla kenttä nimettiin Aulis Aktia Areenaksi, KOPSEn perustajajäseniin kuuluneen Aulis Jorosen mukaan.

– He, jotka Auliksen tuntevat, ovat varsin tietoisia, ettei hän ole koskaan halunnut ottaa mitään kunniaa itselleen tekemistään suur­töistä seuran tai alueen nuorten eteen. Hankkeen suurin ja vaikein työ olikin saada Aulis itse hyväksymään nimensä kentän nimeksi. Taisi olla kolmas tai neljäs kerta kun perustelimme, miksi haluamme Auliksen nimen kenttään, Korson Palloseura ry:n puheenjohtaja Petteri Forssell perusteli areenan nimeämistä seuran sivuilla.

– Meille se (nimi) oli itsestään selviö, muttemme alussa olleet sanoit­taneet asiaamme oikein. Aulis vihdoin myöntyi nimensä käyttöön ja samalla saimme kertoa hänelle, että Auliksen nimi käy myös suurimmalle sponsorille Aktia-pankille, Forssell jatkoi.

Avajaisissa kuultiin Forssellin lisäksi muun muassa maajoukkueessakin pelannutta Jarno Parikkaa ja nähtiin juniori- ja ikämiesluokkien otteluita.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut