Hämeenkylän ja Rajatorpan koulut rakennetaan projektiyhteistyönä

Hämeenkylän ja Rajatorpan koulujen arkkitehdeiksi ja rakentajiksi haetaan yritysten parasta yhteenliittymää. Riikka Jokinen/Arkisto

toimitus

Rajatorpan ja Hämeenkylän koulut rakennetaan niin sanottuna projektiallianssina. Sen mukaan projektin keskeiset toimijat solmivat yhteisen sopimuksen, jonka mukaan ne vastaavat yhdessä hankkeen suunnittelusta ja toteuttamisesta yhteisellä organisaatiolla. Hankkeen hyödyt ja riskit jaetaan.

Tekninen lautakunta valitsi tarjouskilpailuun kolme parasta vertailupisteitä saanutta ehdokasta: NCC Rakennus Oy/Työyhteenliittymä Arkkitehdit Rudanko Kankkunen Oy ja Arkkitehdit Frondelius Keppo Salmenperä Oy:n, Lujatalo Oy/Verstas Arkkitehdit Oy:n ja Fira Oy/Arkkitehtitoimisto Perko Oy:n.

Lautakunta esittää, että hankkeen seuraavissa vaiheissa kaikkia rakennusmateriaaleja tarkastellaan tasavertaisina vaihtoehtoina.

Rajatorpan koulun valmistuu viimeistään joulukuussa 2019. Sen budjetti on noin 12 miljoonaa euroa. Hämeenkylän noin 20,5 miljoonaan koulu on valmis kesällä 2020.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.