Vantaa ei taivu shortsisuositukseen – "Uima-asun tulee olla ihonmyötäinen"

Vantaan kaupungin uimahalleissa ei polskita shortsit jalassa. Naapurikunnissa Espoossa ja Nurmijärvellä uimashortseilla saa mennä pulikoimaan. Helsingissä uimashortsit sallitaan muun muassa Itäkeskuksen ja Jakomäen uimahalleissa. Johanna Erjonsalo/Arkisto

Marika Lumme

Vantaa ei hyväksy uimashortseja altaaseen, vaikka Suomen uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto nykyään suosittelee uimashortsien sallimista. Suositus on ollut voimassa vuoden alusta.

Vantaan uimahallien järjestyssääntöjen mukaan uiminen on sallittu vain varsinaisessa uima-asussa. Linjaus on koskee kaikkia Vantaan kaupungin ylläpitämiä uimahalleja.

–Emme harkitse shortsien sallimista. Linjaus on tehty jo aikanaan eikä ole ilmennyt uutta tarvetta sitä tarkastella. Suosituksen perusteet eivät näkemyksemme mukaan perustu uimahallin operoinnista kertyneeseen kokemukseen vaan johonkin muuhun, meille vieraaksi jääneeseen ajatteluun, kertoo Vantaan kaupungin liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti

Kallislahden mukaan Vantaan uimahalleissa uidaan uima-asuissa, jotka täyttävät asun materiaalille ja hygienialle asetetut kriteerit.

–Asun tulee olla ihonmyötäinen, jotta muun muassa tarttumariski altaan ulokkeisiin olisi mahdollisimman vähäinen. Vaadittu materiaali on hygienian kannalta paras mahdollinen, kuormittaen muun muassa vedenpuhdistuslaitteistoa mahdollisimman vähän nukan ja vastaavan muodossa, hän selvittää.

Kallislahden mukaan kaupungin linjaus on käyttäjille selvä, eikä merkittäviä vastakkaisia toiveita ole esiintynyt.

Liitto hyväksyy shortsit

Suomen uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ry suosittelee käytettäväksi shortseja, jotka on tarkoitettu uimahallikäyttöön. Lisäksi shortsien tulee täyttää materiaalille, hygienialle ja turvallisuudelle asetettavat vaatimukset.

Uimahallit tekevät uima-asupolitiikasta omat linjauksensa.

Liitto muistuttaa, että uimaveden puhtaana pysymisen tärkeimmät tekijät ovat uimarin huolellinen peseytyminen ja puhdas uimahallikäyttöön soveltuva uima-asu.

Lähde: Suomen uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ry

Aiheeseen liittyvää

  1. Teinityttöjä ojennetaan kovaan sävyyn uimahallissa – "Muistakaa, että kyseessä on lapsi aikuisen kuoressa"
    29.3.2017 5:55

Kommentoi

Mainos: Lauri Kaira

Blogi: Mitä Sote-uudistus muuttaa Vantaalla?

Mainos: Jonna Weckström ja Elina Nykyri

Turvataan sote-uudistuksessa järjestöjen toimintaedellytykset!

Mainos: Tuukka Saimén

Piilopuoluetuki vs terveydenhuolto

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut