Erikoinen protesti Helsingissä: Hamenaiset kutsuvat pyllistämään Sipilän ministereille – virsikirjasta poistettu "kapinavirsi" kajahtaa

Hallituksen pyllytys -niminen mielenilmaus pidetään eduskuntatalon portailla syyskuun alussa. arkisto/Lotta Åberg

toimitus

Helsingissä aiotaan osoittaa syyskuun alussa mieltä hallitusta vastaan kansanperinteen eli pyllyttämisen avulla.

Suomalaisen kansanperinteen mukaan aikuinen nainen pystyy häätämään karhun pois nostamalla hameen ylös tai laskemalla housut alas ja näyttämällä karhulle paljasta alaruumistaan.

Hallituksen pyllytys -niminen mielenilmaus järjestetään lauantaina 2. syyskuuta. Mielenosoittajien pyllyttämisen kohteena on tapahtumakuvauksen mukaan hallitus ja tapahtumapaikkana eduskuntatalon portaat. Pyllyttämisen lisäksi mielenilmaisussa aiotaan laulaa virsi "Valittaa täytyy totta", joka on tunnettu myös työväen lauluna.

–Osallistujat loitsuvat ja laulavat yhdessä virsikirjasta poistetun kaikille tutun, kapinavirtenäkin tunnetun virren 440, järjestäjät suunnittelevat Facebookissa.

Mielenilmaukseen osallistuvien toivotaan pukeutuvan huiviin ja pitkään hameeseen. Tapahtuma toimii kuvauksensa mukaan ennakkona samana päivänä pidettävälle Joukkovoima hallituspolitiikkaa vastaan -mielenosoitukselle.

–Pyllytyksemme tarkoitus ei ole olla häpäisevä kuten esimerkiksi keskiaikaisessa perinteessä. Meidän pyllytyksemme on suojeleva ja hyviä voimia tuottava, naisen ikiaikaisesta voimasta, "Witun voimasta" ammentava.

Hallituksen pyllytys -tapahtumaan oli tiistaiaamuun mennessä ilmoittanut yhteisöpalvelu Facebookissa osallistuvansa reilut 80 ihmistä ja Joukkovoima hallituspolitiikkaa vastaan -mielenosoitukseen reilut 600 ihmistä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut