Kaljakellunta starttasi Heurekalta hieman hiljaisemmin – "Kamalan vaisua, odotin, että olisi ollut isompi hulina"

KESÄTAPAHTUMA Monenkirjavia kumiveneitä työnnettiin vesillä harvakseltaan. Paikalle katselemaan saapuneita tuntui olevan yhtä paljon kuin kellujia.

toimitus

Sääennusteet ovat pelotelleet viikonlopun viettäjiä, mutta lauantaina keskipäivän aikoihin säät suosivat vuosittaiseen Kaljakelluntaan osallistuvia kellujia.

Vaikka alkamisajankohdaksi ilmoitettu kello yksitoista lähentelee, veneitä työnnetään vesille kuitenkin vasta harvakseltaan Heurekan tiedepuiston edustalla. Paikalle saapuneita ihmettelijöitä tuntuu olevan liikkeellä yhtä paljon kuin kumiveneiden kantajiakin.

Sillan kohdalle pysähtynyt Sanna Rosenqvist kertoo olevansa lasten kanssa ohikulkumatkalla. Kaljakelluntaa hän todistaa toista kertaa.

–Lasten kanssa on hauska katsoa, millaisilla peleillä täällä mennään, hän tuumii.

Vähän matkan päässä helsinkiläinen Lasse Niemelä katselee vesirajasta, kun ystävät valmistelevat alusta. Vesille laskun aikana vaikuttavan kokoiseen lauttaan on tullut reikä, joka on paikattu ilmastointiteipillä.

–Meillä on tuossa grilli ja jääkaappi. Pohjana toimii vesitrampoliini.

Kahdella lauttaan kiinnitetyllä sähköperämoottorilla pääsee liikkeelle, mutta tarkoitus on kuitenkin mennä virran mukana, hän kertoo.

Saksalaiset veljekset Marcel ja Patrick Pfeil ovat hetki sitten esitelleet kameraryhmälle yksisarvisen muotoista kumivenettään.

–Löysimme tapahtuman Facebookista, ja päätimme heti tulla, miehet kertovat ja hörppäävät juotavaa muovisista sarvipikareista.

Vesille ei ole vielä kiire, kun ympärilläkin vasta täytetään kumiveneitä.

Heurekan kiviasetelmien vieressä Santuksi ja Juliukseksi esittäytyvät nuoret miehet ovat täyttämässä isoa kumivenekompleksia.

–Otamme pari euroa pumppauksesta, veneen koosta riippuen, he kertovat ilmapumpun pauhun yli.

Vähän matkan päässä olisi myös myynnissä miesten paikalle tuomia kumiveneitä neljänkympin hintaan. Muutama kymmenen on mennyt, Santtu kertoo.

Isoa olohuoneen sohvaryhmää muistuttava kelluntalaite täyttyy koko ajan, mutta rehkimistä se kuitenkin vaatii.

–Kädet menevät hapoille, valittelee vieressä käsipelillä kumiveneen täyttymistä edesauttava Johannes Vuoksivirta, joka on neljättä kertaa mukana tapahtumassa.

Mittavan kokoinen kelluntalukaali on ostettu Ebaysta ja maksanut "muutaman satasen". Juomille löytyvät omat syvennykset ja "sohvien" välissä on jalkatilaa, jonka voi halutessaan täyttää vedellä.

Mahdolliseen sateeseen on varauduttu enemmänkin henkisesti, Vuoksivirta naurahtaa auringon porottaessa.

kellujia alkaa jo olla enemmän, mutta samalla on myös katselijoiden määrä kasvanut.

–Kamalan vaisua. Odotin, että olisi ollut isompi hulina. Pari vuotta sitten oli enemmän väkeä, paikalle pyöräillyt Asta Syrjälä tuumii.

–Tammistosta kun oli lähtö, niin oli paljon enemmän, Jorma Syrjälä lisää vieressä.

Taustalla suomiräppi on vaihtunut kitararockiin. Muutama harva saippuakuplakin lähtee lentoon.

Kumiveneensä vesille jo laskenut Osmo Myllyvirta kauhoo lähemmäs rantaa esittelemään pinkkiä päähinettään.

–Kahdeksan vuotta olen tätä pitänyt Kaljakellunnassa päässä. Pinkki hattu oli ensin, ja sen jälkeen olen joka vuosi lisännyt siihen jotain, mies esittelee hattuaan, johon on kiinnitetty muun muassa pienoisgrilli ja My Little Pony.

–Vielä ei ole veteen tippunut.

Viime vuosien takaisiin huippulukemiin tapahtuma ei ehkä alun osallistujamäärän perusteella yllä, mutta tasaiseen tahtiin paikalle kuitenkin kävelee lisää ihmisiä melat käsissä.

Teksti: Jenni Nissi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Mielipide: Muutaman kilometrin säteellä lentoasemasta on mitä kauneimpia luontokohteita – Vantaalla voitaisiin kehittää kestävästi tuotettua lähimatkailua turisteille
 2. Vantaan kirjastot avaavat ovensa maanantaina – suosituksena pikainen asiointi ja itsepalvelun käyttö
 3. Kyytiä tarjonnut kaksikko varasti rollaattorin kanssa liikkuneen miehen rahat Myyrmäessä – Poliisi pyytää vihjeitä
 4. Vain kaupunki suostuu kommentoimaan talohanketta Viertolassa – "Vaikuttaa siltä, että keskeneräisen talon ostaneet on jätetty yksin"
 5. Asuntorakentamista lykätään Kivistön keskustassa
 6. Nyt katseet kohti pönttöjä – pesivistä linnuista kerätään tietoja
 7. Nuorisotilat avautuvat ensi viikolla: maksutonta toimintaa koulujen alkuun saakka – "Tuodaan pelit pihalle ja laitetaan musiikki soimaan"
 8. Salibandyliigasta tuli F-liiga – uusi nimi oudoksuttaa Vantaalla: "Vähän fiksumpi olisi saanut olla, kestää hetken totutella"
 9. Mielipide: Nyt on aika leikata päättäjien palkkioita – Esimerkin voima on tärkeää, koska tulevat taloudelliset päätökset ovat kovia
 10. Vainio 30.5.
 11. Pääkirjoitus: Kivistön palveluilla alkaa olla kiire – alueen asukkaat kaipaavat kipeästi ennen kaikkea perusarkeaan helpottavia toimintoja
 12. Kivistön uusimman kauppahankkeen eteneminen näyttää mutkistuvan – "Tontin käyttö ei ole kahden kaupparyhmittymän asia"
 13. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto: Nuorille työntekijöille pitää tarjota muutakin kuin korkeita veroja ja supistuvia palveluita
 14. Jenni Isokoski on opiskellut neljässä eri lukiossa – Ylioppilaaksi hän valmistui Nettilukiosta, isänsä epäilyistä huolimatta
 15. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Vain kaupunki suostuu kommentoimaan talohanketta Viertolassa – "Vaikuttaa siltä, että keskeneräisen talon ostaneet on jätetty yksin"
 2. Vartijoiden Tikkurilan asemalla puhuttama mies huitaisi kohti ja pakeni – talttui kiinni otettaessa vasta pippurisumutteella
 3. Kyytiä tarjonnut kaksikko varasti rollaattorin kanssa liikkuneen miehen rahat Myyrmäessä – Poliisi pyytää vihjeitä
 4. Mielipide: Muutaman kilometrin säteellä lentoasemasta on mitä kauneimpia luontokohteita – Vantaalla voitaisiin kehittää kestävästi tuotettua lähimatkailua turisteille
 5. Kivistön uusimman kauppahankkeen eteneminen näyttää mutkistuvan – "Tontin käyttö ei ole kahden kaupparyhmittymän asia"
 6. Jenni Isokoski on opiskellut neljässä eri lukiossa – Ylioppilaaksi hän valmistui Nettilukiosta, isänsä epäilyistä huolimatta
 7. Salibandyliigasta tuli F-liiga – uusi nimi oudoksuttaa Vantaalla: "Vähän fiksumpi olisi saanut olla, kestää hetken totutella"
 8. HSL:n asiakkaat raivostuivat: Vapaavalintainen kausilipun kesto poistuu, kun HSL yhdenmukaistaa kortin ja sovelluksen lippuvalikoiman – "Kehitys kulkee tässä vahvasti väärään suuntaan"
 9. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?
 10. Asuntorakentamista lykätään Kivistön keskustassa
 11. Vantaan kirjastot avaavat ovensa maanantaina – suosituksena pikainen asiointi ja itsepalvelun käyttö
 12. Vantaalle Backaksen kartanon alueelle on tulossa Muumien maailma – Maailman ensimmäiseen Muumi-sisäpuistoon odotetaan vuosittain puolta miljoonaa kävijää
 13. Nuorisotilat avautuvat ensi viikolla: maksutonta toimintaa koulujen alkuun saakka – "Tuodaan pelit pihalle ja laitetaan musiikki soimaan"
 14. Koronatesteissä käyneiltä vain harvoilta löytyy virusta – Vantaalla drive in -pisteessä testauskapasiteettia on paljon enemmän kuin potilaita
 15. Mielipide: Nyt on aika leikata päättäjien palkkioita – Esimerkin voima on tärkeää, koska tulevat taloudelliset päätökset ovat kovia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.