Pokémon-jahdista tuli äitien omaa aikaa – liikkeellä kelillä kuin kelillä

HARRASTUS Tosipelaajan into kantoi kuuman kaakaon voimalla talven yli.

Houkuttelevan pokémonin tai muun pelitilanteen takia Satu Laakso ja Minna Minkkinen ajelevat välillä kotinurkilta vähän pitemmällekin. Laura Anttola

Laura Anttola

–Me emme kilpaile keskenämme, vakuuttavat Satu Laakso ja Minna Minkkinen

Ystävykset tekevät harva se ilta jopa useamman tunnin kävelylenkin, jolla käsissä on sauvojen sijasta puhelimet.

–Tää on meidän yhteinen harrastus, kaksikko kertoo.

Päiväreissuille mukaan lähtee joskus joku Laakson kolmesta tai Minkkisen viidestä lapsesta, mutta vaikka innostus peliin alkoi vuosi sitten juurikin lasten kautta, on pelaaminen nykyään nimenomaan äitien omaa aikaa.

–Minulla on niin törkeät Pokémon-legginssit, että jos ne jalassa lähden, saan kyllä mennä yksin, Minkkinen virnistää.

Kaverusten vanhimmat lapset ovat ystäviä keskenään ja äidit ovat tutustuneet heidän kauttaan. Pokémon Go -peli on kuitenkin tehnyt heistä ystäviä. Toistensa lapsia ristiin hoitavat naiset muistavat toistensakin lasten harrastusajat. Laakso käy Minkkisen esikoisen kanssa kaksin lenkillä ja Minkkinen on hyvää pataa Laakson teini-ikäisen kanssa.

–Meillä on vanhimmat lapset vaihtuneet, Minkkinen nauraa.

Peli liikuttaa myös pariskuntia. Vaikka Pokémon Go on yksilöpeli, pelatessa voi jutella paitsi pelistä myös kaikesta muusta.

–Meille se on oikeastaan tällä hetkellä ainut yhteinen molempia kiinnostava harrastus, josta molemmat myös aidosti nauttii. Toisinaan on taukoja, mutta yhdessä sitä taas innostuu, kertoo Teijo Ylitalo

Pelistä kausittain innostuvat pelatessa useita satoja kilometrejä kävelleet Ylitalo ja hänen avovaimonsa Sina Nummela odottavat esikoistaan syntyväksi ihan näillä näppäimillä.

–Nyt lapsen synnyttyä tulemme varmasti kävelemään vielä enemmän pokemonien perässä, Ylitalo vakuuttaa.

Moni oletti viime vuonna pokémonien jäävän pakkasen jalkoihin. Alkuinnostuksen jälkeen tosipelurit jatkoivat kuitenkin.

–Läpi talven mentiin, ihan sama mikä keli, Minkkinen vakuuttaa.

Mukana kulkee reppu ja siellä sään mukaan vesipullo tai termospullo. Kun mukana on myös säänmukainen vaatetus, istuinalusta ja varavirtalähde, voi keskittyä olennaiseen eli pelaamiseen – tai rupatteluun.

Pokémon Go

Pokémon Go on lisättyyn todellisuuteen kehittyvä peli. Se nousi julkaisunsa jälkeen yhdeksi nopeimmin yleistyneistä kännykkäsovelluksista. Pelissä kerätään pokémoneja oikeasta maastosta pelaajan ympäriltä.

Maamerkeissä on poké-stoppeja, joista saa poké-palloja. Gymeillä eli saleilla eri tiimien pokémonit taistelevat keskenään. Viimeisimmän uudistuksen myötä saleille ilmestyi raideja, joista pokémonien saaminen edellyttää useita pelaajia samaan aikaan.

Pokemon Go Finland -Facebook-ryhmässä on yli 26 000 jäsentä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.