Tästäkö seudulle uusi konserttipaikka – "Suunnitelmia on ollut"

Malmin lentokentällä on edelleen vuokralla toistakymmentä yritystä ja yhdistystä. Helsingin kaupunki

Sanna Jompero

Malmin lentokentän kiitorata saatetaan ottaa jo ensi kesänä väliaikaisesti konserttikäyttöön. Näin arvioi kaupunkisuunnitteluviraston projektipäällikkö Tuomas Hakala

–En tiedä, että mitään olisi lyöty vielä lukkoon, mutta tällaisia suunnitelmia on ollut.

Ainakin yksi konserttijärjestäjä on Hakalan mukaan ollut kaupunkiin yhteydessä.

Kenttäalueella tullaan järjestämään ensi kesänä myös erilaisia tapahtumia.

Malmin lentokenttäyhdistys valvoo kentän lentotoimintaa ja on vuokrannut osan alueesta. Yhdistyksen kanssa on sovittu, että kiitotie on mahdollistaa ottaa väliaikaisesti muuhun kuin ilmailun käyttöön.

– Tästä on ollut puhetta. Vuokrasopimukseen on sisällytetty pykälä, että kaupunki voi 10 päivää vuodessa ottaa aluetta käyttöön. Siirrämme lentokoneet tapahtumien ajaksi alueen länsipuolelle, kertoo lentokentän päällikkö Gun Gustavsson

Malmin lentokentän alueella toimii edelleen toistakymmentä ilmailualaan liittyvää yritystä ja yhdistystä.

–Täällä on kaikki samat yritykset, jotka olivat aiemminkin paitsi Patria ja rajavartiolaitos, Gustavsson toteaa.

Hakala toivoo, että lähialueiden asukkaat voisivat ottaa aluetta käyttöön jo ennen asuinrakentamisen alkamista.

–Haluaisin itse, että kentän alue avattaisiin asukkaiden käyttöön ja siitä tulisi osa ympäröivää ulkoilualuetta, ettei se olisi aidattu.

Lentokenttä palautuu valtiolta kaupungille. Hallitus teki päätöksen toimintojen lakkauttamisesta maaliskuussa 2014. Käytännössä alue siirtyy kaupungille viimeistään vuonna 2020.

Kentän nykyisten vuokralaisten kanssa solmitut vuokrasopimukset ovat voimassa pisimmillään vuoden 2019 loppuun. Tämän jälkeen alueella pitäisi alkaa asuntorakentaminen. Helsingin on suunnitellut rakentavansa lentokentän tilalle asuntoja 25 000 asukkaalle. Hankkeella on riittänyt myös vastustusta, ja kaavavalitukset saattavatkin hidastaa rakentaminen alkamista.

– Yhdistys on valmis jatkamaan lentokenttätoiminnan pyörittämistä, jos rakentaminen ei lähde käyntiin, sanoo Gustavsson.

Lentokentän raivaaminen asunnoille on ollut Helsingin yksi kuumimmista maakäytöllisistä perunoista viime vuosina. Kiivaimmat vastustajat elättelevät edelleen toiveita, että valtio istuisi kaupungin kanssa samaan pöytään neuvottelemaan uudesta maavaihdosta ja kenttä säilyisi.

Lentokentän säilyttämisestä on tehty kansalaisaloite.

Aiheeseen liittyvää

  1. Ministeri Mykkänen Malmin lentokentästä: Valtion päätöksiin pitää voida luottaa – "Esittääkö joku tätä vakavissaan ja mistä rahat?"
    24.2.2017 11:23

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut