Nämä ovat Vantaan pahimmat kolarisumput

LIIKENNE Vantaalla on kolaroitu viime vuosina eniten Vihdintien ja Rajatorpantien risteyksessä. Eniten henkilövahinkoja vaatineita liikenneturmia on ollut Vihdintien ja Ainontien risteyskohdassa.

Poliisin alustavien tietojen mukaan Vihdintien ja Rajatorpantien liikennevaloristeyksessä on tapahtunut tänä vuonna toistaiseksi muutama onnettomuus. Tuomas Massinen

Tuomas Massinen

Vantaan teiden pahin kolarikeskittymä sijaitsee turmamäärien perusteella Vihdintien ja Rajatorpantien liikennevaloristeyksessä. Vuosina 2012–2016 siellä tapahtui 19 kolaria, joissa loukkaantui viisi henkeä.

Samalta pääväylältä löytyy myös eniten henkilövahinkoja vaatinut onnettomuussumppu: Vihdintien ja Ainontien risteyksen 18 kolarissa loukkaantui kymmenen ja kuoli yksi henkilö.

–Vihdintien isoissa liikennevaloristeyksissä turmia sattuu tasaisin väliajoin, sanoo Itä-Uudenmaan poliisin komisario Mikko Gyran

Pahimpien risteysten turmamäärien erot ovat pieniä.

–Vantaalla ei mikään paikka nouse erityisesti muita vaarallisemmaksi.

Henkilövahinkoihin johtaneet kolarit tapahtuvat Vantaalla useimmiten vilkkaissa liikennevaloristeyksissä.

Pääväylien turmatilastoissa kärjessä ovat Vihdintie ja Kehä III. Kaupunkialueella kolarialttiita risteyksiä ovat muun muassa Äyritie–Rälssitie ja Asolanväylä–Koivukylänväylä. Vantaa ja valtio ovat koettaneet kohentaa vaaranpaikkojen turvallisuutta eri toimin. Kehätien liikennevaloristeyksiä on muutettu eritasoliittymiksi ja väylän infrastruktuuria on kunnostettu.

–Tämä on parantanut liikenneturvallisuutta merkittävästi, Gyran sanoo.

Vihdintiellä on laskettu nopeusrajoituksia.

–Rajatorpantien ja Ainontien risteyksiin on myös tehty parantamissuunnitelma, mutta valtiolta ei ole ilmeisesti tulossa sille rahoitusta lähivuosina, kertoo Vantaan liikennetutkija Timo Väistö

Äyritie–Rälssitiellä taas on selvennetty merkintöjä ja sinne on tulossa tänä vuonna töyssy. Loukkaantumisen aiheuttaneita kolareita kirjattiin Vantaalla viime vuonna 180 ja 2015 185. Tänä vuonna 20. kesäkuuta mennessä niitä tilastoitiin 61. Kuolonkolareilta on tänä vuonna Vantaalla vältytty. 2016 ja 2015 niitä oli kaksi molempina vuosina.