Helsinki-Vantaalla vakava vaaratilanne – Finnairin lentokone vähällä törmätä SAS:n koneeseen

Helsinki-Vantaan lentokentällä on tapahtunut vakava vaaratilanne. Lennonjohto antoi epähuomiossa luvan rullaavalle Finnairin matkustajalentokoneelle ylittää laskeutuvan liikenteen aktiivisen kiitotien, jossa oli juuri laskeutumassa SAS:n matkustajalentokone.

Ohjaamon miehistö huomasi virheen, eivätkä he lähteneet ylittämään kiitotietä. Pian huomattuaan erehdyksensä myös lennonjohtaja korjasi antamansa virheellisen selvityksen.

Vaaratilanne sattui 28. lokakuuta 2016.Uhkaavasta tilanteesta tiedotti Onnettomuustutkintakeskus Otkes tänään.

Otkes on antanut uusia turvallisuussuosituksia vakavien vaaratilanteiden ja onnettomuuksien välttämiseksi ja ilmailuturvallisuuden parantamiseksi.

Se suosittaa, että Liikenteen turvallisuusvirasto velvoittaa Finavian ja ANS Finlandin tekemään yhdessä riskianalyysin Helsinki-Vantaan lentoasemalla aktiivisen kiitotien yli rullaamisesta rinnakkaiskiitotieoperoinnin yhteydessä.

Lisäksi Otkes suosittaa muun muassa, että Finavia ja ANSF hankkivat Helsinki-Vantaan lähilennonjohdossa käytössä oleviin järjestelmiin perustuvan teknisen varoitusjärjestelmän.

Myös riittävän ja laadukkaan Human Factors -tekijöiden koulutus on Otkesin mukaan syytä varmistaa.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut