Pysäköinnintarkastajat saavat jopa tappouhkauksia – "Tarkastajat kokevat myös väkivaltaa"

Vantaan kaupungin pysäköinnintarkastajat saavat uhkauksia jopa viikoittain.

Viimeisimmän uhkauksen sai viime viikolla pysäköinninvalvoja ja lakimies Tommi Hietanen Pienasuinalueilla tehostunut pysäköinninvalvonta on raivostuttanut ihmiset ja kaupungin saama palautevyöry on suuri. Vantaan Sanomat kertoi viikonloppuna (VS 17.6.) kymmenien autojen saaneen sakkoja muun muassa Vaaralassa laittomasta maastopysäköinnistä. Hietasta uhattiin väkivallalla.

– Minulle uhkauksia tulee harvemmin. Kentällä kiertävät pysäköinnintarkastajat ovat useimmin kohteena. He saavat jopa tappouhkauksia, hän sanoo.

Tappouhkauksia pysäköinnintarkastajat saavat Hietasen mukaan joitain vuosittain. Sanallista palautetta huomattavasti useammin.

– Meidän asiakaspalvelu hoidetaan Vantaa Infossa ja kaupungin puhelinvaihteessa. He joutuvat myös kuuntelemaan kaikenlaista.

Palaute ei jää aina sanalliseksi. Pysäköinnintarkastajien päälle käydään.

– Tarkastajat kokevat väkivaltaa. Joskus tulee useampi tapaus kuukaudessa, joskus voi olla rauhallisempaa pidemmän aikaa.

Elokuussa Vantaan käräjäoikeuteen on tulossa käsittelyyn tapaus, jossa pysäköinnintarkastajaa lyötiin nyrkillä päähän.

–Tämä on laitettu vireille jo kaksi vuotta sitten. Poliisilla on ruuhkaa, nämä ovat hitaita prosesseja.

Viime vuoden alusta hallinto-oikeuteen valittaminen maksaa 250 euroa. Tämä on johtanut Hietasen mukaan siihen, että ihmiset yrittävät painostaa pysäköinninvalvojaa muuttamaan päätöksiään uhkaamalla julkisuudella, kanteluilla ja esimiehillä.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut