Suomenlahden yllä tänään outoja operaatioita – Ilmavoimat vahvistaa: asialla venäläiset hävittäjät

Ilmavoimien mukaan Suomenlahden yllä on tänään ja eilen havaittu tavallista vilkkaampaa sotilaslentoliikennettä. Kuvassa yksi tunnistetuista lentokoneista: venäläinen tutkavalvontakone Berijev A-50. Ilmavoimat

Jari Pietiläinen

Suomenlahden ja Itämeren kansainvälisessä ilmatilassa on viime päivien aikana Ilmavoimien mukaan ollut poikkeuksellisen vilkasta sotilaslentotoimintaa.

Ilmavoimat on pitänyt huolta Suomen alueellisesta koskemattomuudesta ja käynyt koneillaan tunnistamassa useita lentokoneita, jotka ovat lentäneet kansainvälisessä ilmatilassa Suomen aluevesirajojen tuntumassa.

Ilmavoimien Hornet-monitoimihävittäjät ovat eilen ja tänään tunnistaneet operatiivisilla lennoilla Suomenlahden yllä useita vieraan vallan lentokoneita.

Koneista on tunnistettu valokuvaamalla ainakin Suhoi Su-24-, Suhoi Su-27- ja Suhoi Su-34-hävittäjäkoneet, Tupolev Tu-160- ja Iljushin Il-22-pommikoneet sekä Berijev A-50-tutkavalvontakone.

Tunnistetut koneet eivät kuitenkaan ylittäneet Suomen aluevesirajaa, vaan pysyttelivät kansainvälisessä ilmatilassa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut