Poliisi muistuttaa lemmikkien omistajia kiinnipidosta – "Koskee yli 5 kuukauden ikäisiä pentuja"

Koirien kiinnipitoaika kestää elokuun 19. päivään asti. Armi Suojanen

Vilma Häti

Poliisi on julkaissut tiedotteen, jossa se muistuttaa lemmikkieläinten kiinnipitovelvollisuudesta.

Luonnoneläimillä on menossa lisääntymis- ja pesimisaika, ja vapaana liikkuva lemmikkieläin voi aiheuttaa poikasille tai pesille vahinkoa. Vapaana oleva koira tai kissa saattaa tuhota hetkessä esimerkiksi linnunpesän tai vahingoittaa nisäkkäiden poikasia.

Metsästyslain mukaan koiranomistajien on pidettävä koiransa kytkettynä maaliskuun ensimmäisestä päivästä elokuun 19. päivään asti. Ilman maanomistajan tai metsästysoikeuden haltijan lupaa koiraa ei saa pitää irti myöskään tuon ajanjakson ulkopuolella.

Koirat täytyy pitää hihnassa kaupunki-alueella. Koira saa juosta vapaana vain koirapuistossa, koirien harjoituspaikoissa ja piha-alueella.

Kiinnipitovelvollisuus koskee yli 5 kuukauden ikäisiä pentuja.

Virantoimituksessa olevat valtion koirat, vartijoiden koirat, pelastuskoirat, liikuntavammaisten avustajakoirat ja näkövammaisten opaskoirat saavat olla työtehtävissä vapaana.

Järjestyslaki kieltää ulkoiluttamasta koiria yleisillä uimarannoilla, toreilla toriaikana, leikkipaikoilla ja urheilukentillä.

Omistaja on velvollinen korvaamaan vapaana olevan koiran aiheuttamat vahingot. Samoin omistajan täytyy huolehtia siitä, ettei koiran uloste jää hoidetulle alueelle kaupungissa.

Myös kissojen omistajilla on velvollisuus pitää lemmikkinsä kiinni.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut