Pyörätuolissa ollut katsoja tylyttää Rockfestia: "Farssi, amatöörien puuhastelua" – näin järjestäjä vastaa

Torstaina satoi, joten perjantaina Rockfestin maa oli joistain kohdista todella huonossa kunnossa. Don Lehtinen

Don Lehtinen

Perjantaina Vantaan Vehkalassa alkaneen Rockfest-festivaalin järjestelyt saavat pyörätuolissa liikkuvalta kokeneelta festivaalikävijältä tylyn tuomion.

–Invajärjestelyt ovat ihan paskat. Tuskassa on kolme lavaa ja kolme invalavaa, täällä on yksi invalava huonossa paikassa. Tämä on farssi siihen verrattuna, mitä olen kokenut Suomessa, nimettömänä pysyttelevä festivaalivieras kertoo.

Rockfestin invajärjestelyistä vastaavan Vesa Järvelän mukaan invataksien liikkumisen kieltäminen johtui tietokatkosta, joka syntyi kun henkilökunta vaihtui kesken festivaalin. Ohjeistuksena on, että invataksilla tulevat vieraat päästetään mahdollisimman lähelle festivaalialuetta.

Vieraan mukaan hänen ja hänen avustajansa saapuessa paikalle kukaan järjestäjistä ei tiennyt mitään. Toiset invataksit päästettiin lähelle festivaalialuetta, toiset joutuivat jättämään asiakkaansa puolentoista kilometrin päähän drop off -pisteelle. Festivaalialueen osin mutaisella ja osin kivikkoisella maalla liikkuminen on kävelijöillekin paikoin hankalaa.

Järvelän mukaan VIP-tilojen päässä lavan oikealla puolella olevan invalavan sijainti on hyvä. Järvelä kertoo, että useimmiten festivaaleilla vain päälavojen yhteyteen on rakennettu invalava, joten näilläkään festivaaleilla pienemmällä telttalavalla ei sellaista ollut.

–Ei täällä parempaan paikkaan näköalan suhteen voi asettua katselemaan. Minun mielestäni näkymät ovat aika jees. Tuskaan tätä on vaikea verrata, sillä siellä on koko kenttä asfalttia. Emme myöskään voineet ennakoida, että torstaina tuli vettä taivaan täydeltä, Järvelä kertoo.

Kaksikon mukaan muilla festivaaleilla pyörätuolilla liikkujat ovat päässet VIP-alueelle ja sen läpi ongelmitta, nyt pääsy evättiin. Kaiken lisäksi järjestäjistä kukaan ei kysyttäessä tuntunut ottavan vastuuta pyörätuolissa liikkujien hyvinvoinnista.

Järvelä vakuuttaa, että asia on järjestäjille tärkeä. Hänen mukaansa apua tarvitsevia avustettiin ajan puitteissa ja hän oli itsekin mukana auttamassa.

Pyörätuolissa liikkuva festivaalikävijä ja hänen avustajansa kävivät Perkele Stageksi nimetyllä telttalavalla katsomassa industrial metal -yhtye Turmion Kätilöitä. Hetken kaikki oli hyvin, kun he pääsivät eturiviin katsomaan keikkaa. "Kätilöiden" konsertit ovat tunnettuja villistä menostaan, mutta tällä kertaa invalavan puuttuessa kaksikko joutui pelkäämään toden teolla ihmismassan tunkiessa ja painaessa eturivissä olleita ihmisiä.

–Ikinä en festareilla juo, mutta tällä kertaa oli pakko ottaa v-tuskaljat. Olemme valittaneet järjestelyistä jo ainakin 30 ihmiselle, avustaja manaa.

–Festivaalien järjestelyt voi kiteyttää kahteen sanaan: amatöörien puuhastelua, tuolilla liikkuva kävijä sanoo.

–Yleisön käyttäytyminen on aina tapauskohtaista. Tuntuu, että Rammsteinin ja vastaavien bändien fanit tykkäävät moshata, Järvelä puolustautuu.

Toiseen festivaalipäivään tuolilla liikkuva kävijä ja hänen avustajansa eivät aio osallistua, sillä artistikattaus ei toisena päivänä ole heidän mielestään yhtä mielenkiintoinen.

Rockfest sai ensimmäisenä päivänä muilta festivaalikävijöiltä sekä kiitosta että moitteita. Lue tästä, miten kävijät kommentoivat festivaalia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Hyväntekeväisyyspyöräilyssä ensi kertaa mukana Vantaan joukkue – ryhmäpyöräilyn harjoittelu jäi vähäksi
 2. Mielipide: Pihat, joihin muutkin voivat poiketa, lisäävät lähiöiden yhteisöllisyyttä ja viehätystä
 3. Vantaan Näyttämö tykittää syksyn täysillä – Uusi toiminnanjohtaja: "Kaupunki tullut vaikeassa tilanteessa hyvin vastaan"
 4. Työttömänä Vantaalla jo lähes sama määrä ihmisiä kuin mitä asuu Tikkurilassa, Korsossa ja Kivistössä yhteensä
 5. Mielipide: Vanhustoiminnan avustukset katkaistiin oudoin perustein
 6. Keskusrikospoliisi: Suurpellon ampumisesta epäillyillä vahvoja kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen
 7. Älä toimi näin, pyytää poliisi: Asukas löysi räjähteen ja kuljetti sen poliisiasemalle, asema jouduttiin eristämään tunneiksi
 8. Poliisilta lisää tietoa eilisestä ampumisesta Pataässä-baarissa: Ase laukesi vahingossa, uhri yhä sairaalassa
 9. Vantaalaisia aikuisia opetetaan ajamaan polkupyörällä
 10. Vain yksi uusi koronavirustartunta löydetty Hus-alueella tällä viikolla
 11. Mansikka on ykkönen – Näitä herkkuja suomalaiset tänä kesänä syövät, paljastaa S-ryhmän myyntidata
 12. Selvitys: Kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen Suomeen jääneitä on yhteensä jopa tuhat
 13. Mihin nyt saa matkustaa ja mihin ei? Tässä lista maista, joista tulevien ei tarvitse jäädä karanteeniin
 14. Tulli varoittaa: Nuuskan kaltaisissa tuotteissa ylenpalttisesti nikotiinia – "Voisi verrata lääkeväärennöksiin"
 15. Helsinkiläisessä Pataässä-karaokebaarissa sattuneesta ampumistapauksesta saataneen lisätietoa tänään – Silminnäkijä HS:ssä: Ampumista ei edeltänyt riitaa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.