Rockfest 2017 kuvina: Liekkejä Vantaan yössä – Rammstein pelasti Rockfestin perjantain

Kari Martiala

Vantaan Rockfestin ensimmäinen päivä sujui suhteellisen rauhallisissa merkeissä aina siihen saakka, että illan pääesiintyjä Rammstein asteli lavalle.

Kakkoslavalla moukaroivat päivän aikana Brother Firetribe, Kotiteollisuus, Turmion Kätilöt sekä illan päätteeksi Infected Mushroom, joka jäi tosin kokematta pitkän päivän jälkeen. Erityisesti Kätilöt saivat aikaan Perkele-teltassa mainion tunnelman, teltta täyttyi ääriään myöten.

Kaikki muuttui Rammsteinin myötä."

Päälavalla päivän aloitti Royal Rebublic, sitten oli vuorossa Viikate, ruotsalainen Pain sekä lopulta illan huipennus, saksalainen Rammstein.

Aurinkoisena päivänä päälavan bändit eivät tuntuneet saavan vauhtia yleisöön, tunnelma oli vaisu, mutta kaikki muuttui Rammsteinin myötä.

Bändi heitti energisen, räjähtävän ja komean show´n, joka takia Rockfestiin kannatti todella tulla. Ei ihme, että bändi pystyi houkuttelemaan Vehkalan kentälle noin 30 000 festivaalivierasta.

Bändi esitti tunnetuimmat laulunsa huimalla intensiteetillä, ja vaikka Du hast, Ich Will ja encoressa kuullut Sonne ja Amerika ovat kuuluneet yhtyeen keikkaohjelmistoon jo pitkään, ne kuulostivat Vehkalassa tuoreilta ja elinvoimaisilta. Hieno ensimmäinen Rockfest-päivä.

Vaikka päivän musiikkitarjonta oli ok ja Rammstein huima, korjattavaa Rockfestissä olisi paljon. Festivaalikenttä oli kamala, sen pinta oli isokokoista murskattua kiveä, jonka päällä oli erittäin hankala kävellä. Sen päälle olisi pitänyt vetää sepelikerros. Oli kamalan näköistä, kun jotkut olivat tulleet korkeakorkoisilla kengillä ja toiset melkein paljain jaloin.

Poliisit sulkivat tien juna-asemalle."

Toinen iso ongelma olivat liikenneyhteydet. Alueelle ja sieltä johti pois vain yksi kapea väylä, joka tukkiutui yleisömäärästä. Junat kulkivat toki, mutta pois lähtiessämme poliisit sulkivat tien juna-asemalle, sillä väylä tukkiutui, kun ihmisiä oli aivan liikaa. Takseja ei ollut opastettu, mihin ihmisiä voi tuoda ja mistä hakea, jouduimme kävelemään todella pitkän matkan ennen kuin pääsimme festivaalialueelle.

Tänään lauantaina nousevat lauteille Stam1na, Peer Günt, Musta Paavi, Michael Monroe, Diablo, Guano Apes ja Evanesence.