Rockfestin ihmisille kiitosta, järjestelyille tyrmäys – "Jos on tosi humalassa, voi pyörtyä ennen kuin löytää vesipisteen"

Ruotsalaisen Painin esiintymisen aikana esiintymislavan edusta alkoi olla jo täynnä. Don Lehtinen

Don Lehtinen

Saksalaisyhtye Rammstein on tehnyt Vantaan Vehkalasta, jossa vielä kolme vuotta sitten ei ollut juuri peltoa enempää, Suomen tärkeimmän tämän perjantain viettopaikan.

Kaikkien aikojen ensimmäinen Vantaalla järjestettävä Rockfest on kerännyt kokoon liki kaikki Suomen suurimmat Rammstein-fanit ja joukon muitakin. Järjestäjät odottavat paikalle noin 50000 ihmistä, joista suurempi osa lienee festivaalialueella perjantaina.

–Rammsteinissa hienointa on visuaalisuus. Ehdottomasti. Olen nähnyt bändin nyt 21 kertaa, kertoo Pirkkalasta paikalle saapunut Jarkko Lähteenmäki

–Minulla on takana 20 keikkaa. Oltiin juuri kolme viikkoa sitten Islannissa katsomassa, täydentää Lähteenmäen puoliso Sari Uusikartano, myös Pirkkalasta.

Pari on jopa tavannut Rammsteinin merkeissä. Uusikartanon bändipaita ja nyt 12-vuotias Rammstein-tatuointi herättivät ensin kiinnostuksen, sitten selvisi molempien käyneen tiuhaan konserteissa. Molemmat ovat tarpeeksi kokeneita sanoakseen, että tarkkaan harkituista pyroteknisistä koreografioista ja harvakseen vaihtuvista settilistoistaan huolimatta yhtye ei käy tylsäksi.

–Jotkut sanovat, että Rammsteinin keikat toistavat itseään. Mutta kyllähän sitä käydään Tapparan matseissakin ja siellä oletusarvo on aina, että jompi kumpi joukkue voittaa, Lähteenmäki sanailee.

Pariskunta kiittelee festivaalien järjestelyitä, mutta festivaalialue saa yhden suuren miinuspisteen. Kaikki halukkaat eivät millään mahdu katsomaan Kotiteollisuuden konserttia, sillä telttalavan teltta on aidattu liian pieneksi.

Festivaali itsessään ei vaikuta pieneltä. Yli muutaman minuutin välein pyyhkäisevät matkustajakoneet ja Kaivopuistossa järjestettävästä ilmailunäytöksestä eksyneet hävittäjät saavat festivaalin puitteet tuntumaan vieläkin kansainvälisemmältä. Ruotsalaisen Draken-koneen pauhatessa kohti länttä katseet kääntyvät lappeenrantalaisesta Kotiteollisuudesta taivaalle.

Telttalavan ulkopuolella lappeenrantalaisen perinnehevin tahtiin tanssivat turkulaiset Marika Rantaniemi ja Elina Aarnio Mieli tekisi sisään, mutta tilaa ei ole.

Tanssin letkeys ja ystävysten ilmeet kertovat, että meininki festivaaleilla on tähän mennessä ollut kohdallaan. Aarnion ja Rantaniemen mukaan lähes Vantaankoskelle yltänyt jono kello neljän jälkeen lannisti hieman, mutta kaikki oli taas hyvin heidän huomatessaan, että ihmiset etenivät nopeasti sisään.

Myös festivaalin yllättävän iloiset ja avoimet ihmiset saavat kiitosta. Järjestyksenvalvojien tietotaito ja asenne miellyttivät myös. Harmikseen kaksikko kuitenkin huomasi, että festivaalin työntekijät eivät tunteneet festivaalialuetta kovin hyvin.

–Narikan ja vessojen sijainti olisi pitänyt olla paljon paremmin merkitty. Jos on tosi humalassa, voi vaikka pyörtyä ennen kuin löytää vessan tai vesipisteen, Aarnio sanoo.

Rantaniemi ehdottaa ratkaisuksi Ruisrockista tuttuja ilmapalloja, jotka heiluvat taivaalla ja kertovat, missä on mitäkin.

Siinä missä turkulaisilla on ilmapalloja, merellä ohi seilaavia risteilyaluksia ja pitkä kävelymatka festivaaleille, vantaalaiset saavat nauttia muutaman metrin päästä lähtevistä lähijunista ja komeista jättilentokoneista.

Juttua muokattu 10.6.2017 kello 11.46: lisätty kuvia ensimmäisestä festivaalipäivästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Vantaan seudun steinerkoululle rakennetaan päiväkoti – esiopetus alkaa Vallinojalla jo syksyllä
 2. Kansallinen liiga alkaa ensi viikolla – otteluohjelmaan voi tulla vielä muutoksia
 3. Vantaalainen lasitaiteilija Saara Korppi, 34, teki voitokkaan viinilasin – ideat syntyvät luonnosta
 4. Mielipide: Asukaspysäköinti toisi uutta tuloa velkaiselle Vantaalle – Tietyllä alueella rajaton pysäköinti vuosimaksulla
 5. Mielipide: Pyöräteihin tarvitaan selkeät merkinnät – "Ihmiset eivät ajattele kumpaa puolta kulkevat"
 6. Yksi huume pk-seudulla nousee nyt ylitse muiden – "Käytetään ennätyksellisen paljon"
 7. Kielen värjäävästä hittikarkista ei toistaiseksi ole löytynyt vääryyksiä – tätä elintarvikelisäainetta on tutkittu
 8. Saitko laskun tuotteesta, jota et ole hankkinut? Olet saattanut joutua identiteettivarkauden uhriksi, näistä merkeistä sen tunnistaa
 9. "Lähden nyt pois ja lyön ensimmäistä, joka yrittää estää" – kolmekymppinen mies raivostui putkaan vietäessä
 10. "Maksimiyleisökapasiteetti on 450 henkeä" – huippumusasta nautitaan sittenkin Helsingin perinteisessä festaripaikassa kesäkuussa
 11. "Ohikulkijat joutuivat väistelemään korkealta pudonneita tölkkejä" – poliisi epäilee nuorten miesten nakelleen juomatölkkejä Helsingin 134-metrisestä tornitalosta
 12. Hus: Koronaviruspotilaita enää 1,7 prosenttia hengitystieoireisista, potilaita joutunut uudelleen teholle sekavuuden takia
 13. Kilpailutus on vain yksi mahdollinen tapa edetä Kivistön hankkeessa – "Ei ole kenenkään intresseissä, että asia on tässä jamassa"
 14. Kuusikymppinen mies sai vakavia vammoja – Poliisi pyytää havaintoja törkeästä pahoinpitelystä Pohjois-Espoossa
 15. Uutta tietoa Espoon Mäkkylän räjähdyksestä: Räjähteet olivat ansa poliiseille

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. "Lähden nyt pois ja lyön ensimmäistä, joka yrittää estää" – kolmekymppinen mies raivostui putkaan vietäessä
 2. Kymmenet tutkijat vetoavat: Käytä maskia julkisella paikalla, vaikka huivia jos ei muuta – "Auttaa pelastamaan ihmishenkiä"
 3. Kutistuuko Tikkurilan jättihanke? – Hyvinvointikeskuksen tarveselvitys päivitetään
 4. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 5. Kilpailutus on vain yksi mahdollinen tapa edetä Kivistön hankkeessa – "Ei ole kenenkään intresseissä, että asia on tässä jamassa"
 6. Hus: Koronaviruspotilaita enää 1,7 prosenttia hengitystieoireisista, potilaita joutunut uudelleen teholle sekavuuden takia
 7. Mielipide: Muutaman kilometrin säteellä lentoasemasta on mitä kauneimpia luontokohteita – Vantaalla voitaisiin kehittää kestävästi tuotettua lähimatkailua turisteille
 8. Kaupunginjohtajan avaus: Myydään Kauniala, A-Tulkkaus, asuntoja, kiinteistöjä ja saaret
 9. Vantaa helpottaa ravintoloitsijoiden arkea – terassia saa laajentaa 10 pöydällä ilman lupamenettelyä
 10. Liikkuva lomakoti kiinnostaa nyt myös nuorempia – käytetyistä matkailuajoneuvoista voi tulla jopa pula
 11. Lipunmyynti loppuu kaukojunissakin koronaviruksen takia– "Algoritmi maksimoi etäisyyden muihin matkustajiin"
 12. Vantaalainen lasitaiteilija Saara Korppi, 34, teki voitokkaan viinilasin – ideat syntyvät luonnosta
 13. Kauppojen aukioloajat laajenevat – Lähes kaikki liikkeet avoinna Jumbossa ja Myyrmannissa
 14. Saitko laskun tuotteesta, jota et ole hankkinut? Olet saattanut joutua identiteettivarkauden uhriksi, näistä merkeistä sen tunnistaa
 15. Mielipide: Asukaspysäköinti toisi uutta tuloa velkaiselle Vantaalle – Tietyllä alueella rajaton pysäköinti vuosimaksulla

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.