12-vuotias Joona kerää pullopanteilla matkarahat Disneylandiin – "Lentolippuihin tarvitaan yli 1200 pulloa"

Pullojen antajat saavat Joona Ritakorvelta kiitoskortin. - He voivat ottaa minuun yhteyttä myöhemminkin, Ritakorpi sanoo. Marika Lumme

Marika Lumme

12-vuotiaalla Joona Ritakorvella on kunnianhimoinen tavoite. Hän aikoo saada pulloja keräämällä kasaan matkarahat Disneylandiin.

Myyrmäkeläinen Ritakorpi kiertelee puistoja ja vie löytämänsä pullot kauppaan. Poika ilmoitti halukkuudestaan ottaa pulloja vastaan Facebookin Myyrmäki-ryhmässä. Hänen innokkuutensa on saanut kannustusta ryhmäläisiltä. Useampi on halunnut tukea projektia lahjoittamalla kassillisia pulloja. Ritakorpi on luvannut noutaa pullokasseja kodeista.

Poika on laskenut äidin kanssa, että lentolippuihin Kaliforniaan tarvitaan 1250 1,5 litran pulloa.

– Luotan itseeni, kyllä saan tämän määrän kerättyä kesän aikana, hän vakuuttaa.

Ritakorpi on kerännyt pulloja jo parin vuoden ajan. Aiemmilla tienesteillä hän on hankkinut muun muassa metallinpaljastimen itselleen ja käynyt Linnanmäellä.

–Viime kesänä kaverin kanssa keräsimme pulloja koko kesän. Rahoilla vietimme mukavan päivän Flamingossa, kävimme Megazonessa, kylpylässä ja syömässä.

Ritakorpi aikoo ahkeroida koko kesän, jotta uusin unelma, matka Kalifornian Disneylandiin, toteutuisi. Hän aikoo lisäksi kerätä marjoja isovanhempien mökillä.

– Joona on valtavan ahkera ja yritteliäs poika. Hän on itse suunnitellut tempauksensa. Hän jopa tehnyt kiitoskortit, joita antaa jokaiselle keneltä saa pulloja, äiti Minna Vesanto kertoo.

Vesanto on yrittäjä jo kolmannessa sukupolvessa, ja sanoo näkevän samaa intoa kuopuksessaan. Äiti ja poika ovat sopineet, että Joona kerää rahat lentolippuun, äiti maksaa hotellit ja muut kulut.

–Haluan tukea Joonan yritteliäisyyttä. Mielestäni on hienoa, että nuoret haluavat tienata itse. Lapset saavat säännöllistä viikkorahaa, mutta Joona haluaa vielä lisätienestiä, Vesanto kertoo.

Ritakorven parikymppinen isoveli on luvannut osallistua kyyditsemällä autolla pikkuveljeä, jos tulee pullonhakureissu kauemmaksi.

– Tuntuu tuplasti paremmalta kun on itse ahkeroinut rahan eteen, Ritakorpi sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut