Kuusijärvelle saatiin lisää parkkipaikkoja – Riittävätkö paikat silti helteisinä päivinä?

PYSÄKÖINTI Tielle pysäköiminen voi estää pelastustoimet.

Kuusijärvelle saatiin kesäksi lisää parkkipaikkoja. Myös moottoripyörille ja polkupyörille tuli tilaa. Armi Suojanen

Armi Suojanen

Autoilevia uimareita vuosikausia kiusannut pysäköintipaikkojen pula Kuusijärven uimarannalla helpottaa tänä kesänä. Viime syksystä lähtien parkkialuetta on laajennettu niin, että autopaikkoja on tullut lisää vajaa sata.

–Laajennuksen jälkeen autopaikkoja on noin 237 kappaletta, kertoo Vantaan ulkoliikunta- ja urheilualueiden suunnitteluinsinööri Ari Asikainen

Niiden lisäksi pysäköintipaikalla on kolme invapaikkaa.

Autojen parkkipaikkojen lisäksi Kuninkaanmäen uinti- ja liikuntaparatiisi sai laajennuksessa 20–25 moottoripyörä- ja mopopaikkaa.

Lisää parkkipaikkoja on kaavailtu myös Lahdentien ja Lahdenväylän väliin, mutta niistä ei ole päätöksiä.

Laajennus ei ole vielä aivan valmis. Alueella pitää vielä tehdä viimeistelytöitä, kuten sisääntulo asfalttipaikkauksia ja -merkintöjä.

Mutta riittävätkö parkkipaikat vieläkään tuhansille kävijöille? Helteisinä päivinä Lahdentien varsi täyttyy pysäköidyistä autoista, kun kaikki eivät mahdu parkkipaikalle. Lahdentien varteen ei tieliikennelain mukaan saa pysäköidä.

–Pysäköintipaikkojen lisääntymisen pitäisi hieman helpottaa tilannetta. Mutta pysäköintialue on edelleen liian pieni lämpimänä kesäpäivänä Kuusijärven ulkoilualueelle tuleville vierailijoille, sanoo palveluesimies Katja Närhi Vantaan kaupungin pysäköinninvalvonnasta.

Kuusijärvellä jaetaan pysäköintivirhemaksuja kymmenittäin päivän aikana ja pysäköinninvalvojat käyvät paikalla tarvittaessa useamman kerran päivässä.

Kiusallaan valvojat eivät uimareita sakota.

–Alueelle johtaa pelastustie, jonka valvonta myös kuuluu pysäköinninvalvonnan tehtäviin.

Pelastuslain mukaan pelastustielle ei saa pysäköidä ajoneuvoja eikä asettaa muutakaan estettä. Pysäköinninvalvojien pitää huolehtia, että pelastustie on vapaa.

Jos ajoneuvo on pysäköity pelastuslain vastaisesti pelastustielle, poliisi tai kunnallinen pysäköinninvalvoja voi siirrättää auton viipymättä. Jos alueella ei ole sallittua pysäköintipaikkaa vapaana, auto viedään varikolle.

–Tätä ei monikaan autoilija huomioi ajaessaan mahdollisimman lähelle ulkoilualuetta, Närhi tietää.

Hän korostaa, että pelastustien tukkiminen voi estää pelastustyöt ja aiheuttaa jopa jonkun kuoleman.

–Edellisinä kesinä pelastuslaitos on erikseen pyytänyt useampaan kertaan valvontaa pelastusteiden valvomiseksi ja pelastustoimien turvaamiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut