Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Vaskivuoren rehtori teki lukiostaan brändin – näin se onnistui

Miten myyrmäkeläisestä Vaskivuoren lukiosta on tullut laajalti tunnettu ja arvostettu opiskelupaikka, jonka entisiä opiskelijoita voi bongata muun muassa näyttelijöinä ja muusikkoina? Oppilaitos on kuuluisa varsinkin laadukkaista musikaaleistaan.

Rehtori Eira Kasper vastaa epäröimättä:

–Meidän juttu on se, että tehdään hyvin. Kun tehdään, pitää tehdä kunnolla.

Kasper ei hyväksy sitä, että nuorten kanssa tehdään puolivillaisesti. Produktioihin pitää antaa resursseja, joiden hankkimisessa Vaskivuoren lukion musiikkiseura on ollut tärkeässä roolissa.

–Meille tuli heti mukaan ammattiohjaaja ja vähitellen valosuunnittelija, äänimies ja niin edelleen, Kasper kertaa lukion historiaa vuodesta 1989.

Kasperista tuli silloin Vaskivuoren lukion edeltäjän Vantaanjoen lukion rehtori.

Valot, vaatteet ja lavastus tukevat nuoria.

–Nuoret ansaitsevat parhaat olosuhteet, joissa voi onnistua, ja he pääsevät loistamaan. Opiskelijat eivät ole koskaan tuottaneet pettymystä, vaan suoriutuneet yli odotusten.

Kasper korostaa, että musikaaleihin tai muihin esityksiin osallistuminen ei tarkoita, että opiskelijoista tulisi taiteilijoita. Mutta hyvät kokemukset heijastuvat muuhun elämään.

–He huomaavat, että pystyn tähän, ja he saavat itseluottamusta. Ne kokemukset ovat arvokkaita, vaikka he valitsisivat minkä alan tahansa.

Kasper huomauttaa myös, että musikaalien lisäksi Vaskivuoressa tehdään paljon muutakin.

–Joka vuosi lukiosta valmistuu melkein 300 uutta ylioppilasta.

Pelaamiseen painottuva audiovisuaalinen mediatapahtuma Lamerfest on myös Vaskivuoren opiskelijoiden luomus.

–Lukiossa luodut suhteet kantavat ja entiset oppilaat työllistävät toisiaan. Vaskivuoren juurille on syntynyt yrityksiä. On hienoa ja palkitsevaa, kun nuoret pärjäävät, Kasper iloitsee.

Hän kertoo, että moni opiskelijalle palaa entiseen lukioonsa mielellään. Heitä kutsutaan esiintymään esimerkiksi Vaskifestiin.

Tammikuun Hairspray on lukion 26. musikaalituotanto ja jää Eira Kasperin ajan viimeiseksi. Eläkepäivät alkavat lauantaina, tai sitten kun tavarat on työpöydältä siivottu.

– Ehkä juhannukseen mennessä.