Aviapolis Studios rakenteille näillä näkymin syksyllä – Nyt neuvotellaan rahoituksesta

VIIHDE Rakentaminen ei päässyt alkuun vielä keväällä. Viihdekeskuksen suunnittelu on kuitenkin edistynyt. Sijoittajaneuvottelut ovat käynnissä.

Massiivista viihde- ja mediakeskusta aletaan rakentaa Vantaan Aviapolikseen tällä haavaa ensi syksynä. Vielä viime vuonna hanketta hallinnoiva Aviapolis Studios Oy tiedotti, että rakentaminen käynnistyy tänä keväänä

–Kaava ei ole vielä vahva. Toiveena on, että rakentaminen voidaan aloittaa syksyllä tai loppuvuodesta, selvittää LAK Real Estate Oy:n hankekehitysjohtaja Juha Jaakola

Kokonaisuutena jopa 65 000 kerrosneliön Aviapolis Studios -viihdekeskus kohoaa LAK:n omistamalle tontille kehäradan juna-aseman lähelle. Nykyaikataulun mukaan hanke valmistuu vaiheittain vuoden 2019 aikana. Jaakolan mukaan 2016 alkanut suunnittelu- ja kaavatyö on jo hyvässä vaiheessa.

–Meillä on kaupungin virkamiesten kanssa hyvä yhteinen näkemys kaavasta. Uskon, että kaava viedään syksyllä päätöksentekoon.

Emme lähde soitellen sotaan, vaan kaikki kivet käännetään ja rauhassa mietitään kuluja ja muita asioita."

Viihdekeskuksen rahoituskuviot ovat vielä auki. Rakentamisen kustannusarvio on yli sata miljoonaa euroa.

–Tämä on sen kokoluokan hanke, että sijoittajia pitää olla useita. Olemme itse todennäköisesti mukana investorina, ja käymme parhaillaan neuvotteluja mahdollisten sijoittajakumppaneiden kanssa. Tavoite on, että lopullinen investointipäätös tehdään syksyllä, Jaakola kertoo.

Myöskään pääurakoitsijaa ei ole vielä nimetty. Suunnittelu on sujunut Jaakolan mukaan muuten mutkattomasti, mutta ”kustannusvarauksia on jouduttu tekemään arvaamattoman suhdanteen takia”.

Aviapolis Studios Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Leppilampi sanoo, ettei hankkeessa haluta hätiköidä.

–Emme lähde soitellen sotaan, vaan kaikki kivet käännetään ja rauhassa mietitään kuluja ja muita asioita, hankkeen primusmoottori toteaa.

Leppilampi on jo löytänyt viihdealan toimijoita uusiin tuotanto- ja studiotiloihin. Aiemmin on puhuttu, että miehen kelkkaan on hypännyt MTV:n ja Nelosen tv-tuotannoista vastanneita ammattilaisia.

–Kun ensimmäinen kauhallinen maata on kaivettu, sitten voin kertoa nimiä.

Näyttelijänä, juontajana ja laulajana tunnettu Leppilampi sanoo, että suunnittelussa yhtenä referenssinä on ollut USA:ssa toimiva Rock Lititz -tuotantokeidas. Se ei ole täysin samannäköinen kuin tuleva viihdekeskus, mutta tuotantotilojen ja tapahtumasalin toiminta-ajatus on samansuuntainen.

–Se on järkevästi, monipuolisten tuotantojen ehdoilla tehty suuri studio, jossa valmistellaan maailmankiertueita ja muita tuotantoja. Siellä on yksi yksinkertainen, kaikilla teknisillä valmiuksilla varustettu boksi, jota voi muokata eri projektien tarpeisiin.

Rakennettava monitoimikeskus paikkaa isojen modernien tuotantotilojen puutetta pääkaupunkiseudulla.

–Uudet tilat tarvitaan. Pasilasta katoaa suurimmat tv-studiot ja tekniset tilat viimeistään 2023 tilamuutosten takia, Leppilampi muistuttaa.

Aviapolis Studios

Suunnittelutyö alkoi 2016 pääsuunnittelijan arkkitehtuuritoimisto B&M Oy:n johdolla. Rakentaminen käynnistynee syksyllä 2017.

Aloittaa toimintansa vaiheittain vuoden 2019 aikana.

Toimistotilaa on 16 000 neliötä. Monikäyttöiset tuotanto- ja studiotilat ovat kooltaan 5 000 neliötä. Keskittymään kuuluu muitakin palvelu- ja oheistiloja, teknisten toimijoiden tiloja ja varastoja.

Monitoimikeskus voi tuottaa suuria suoria tv-lähetyksiä. Siellä pystytään myös järjestämään muita yleisötapahtumia, kuten konsertteja, konferensseja, messuja ja elektronisen urheilun turnauksia.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut