Merkonomi urakoi myös yo-lakin – Fanny Kopponen vaihtoi lukiohaaveet ammattiopintoihin

VALMISTUNEET Fanny Kopponen ei vaihtaisi päivääkään pois kolmen vuoden opiskelutaipaleestaan.

Fanny Kopposen, 19, kolmen vuoden urakointi palkitaan pian. Hän valmistuu kesäkuun alussa merkonomiksi ja ylioppilaaksi.

Mercuria Kauppiaitten kauppaoppilaitoksesta valmistuva Kopponen sanoo koko opiskelutaipaleen olevan palkinto, josta hän ei vaihtaisi päivääkään pois.

– Opiskelu on ollut mielenkiintoista ja monipuolista. Olen päässyt ulkomaille työssäoppimisjaksolle ja saanut olla mukana erilaisissa projekteissa. Uskon, että juuri käytännön tekemisestä olen oppinut eniten, hän kertoo.

Asolassa asuva Kopponen suorittaa parhaillaan opintotaipaleen viimeisiä päiviä työssäoppimisessa.

–Ajattelin aina, että menen lukioon. Mercuria kävi esittäytymässä koulussamme ennen yhteishakua ja se kuulosti niin mielenkiintoiselta, että päätin vaihtaa suunnitelmia.

Kaupallinen ala kiinnostaa Kopposta, erityisesti markkinoinnin ja muodin parissa. Hänen suorittamansa liiketalouden perustutkinnon osaamisalana on asiakaspalvelu ja myynti, kansainvälisellä painotuksella.

Ylioppilastutkinnon suorittaminen ammatillisten opintojen rinnalla sujui Kopposen mielestä yllättävän kevyesti. Hän suoritti kaksoistutkinnon eli lukion puolelta kurssit aineista, jotka hän myös kirjoitti ylioppilaskokeessa.

– Opiskelu oli järjestetty hyvin. Lukio-opetus oli Mercuria-talossa omien merkonomituntien lomassa tiistaisin ja torstaisin. Hyppytunteja ei juuri ollut, mutta se ei haitannut. Joskus koulupäivä toki oli 11 tuntia, mutta onneksi harvoin.

Kopposen haaveena ovat opinnot kauppakorkeakoulussa, joihin hän aikoo hakea ensi keväänä. Määrätietoinen nainen kisasi valtakunnallisessa ammattitaidon Suomen mestaruuskilpailussa, Taitaja2017, Helsingin messukeskuksessa toukokuun puolivälissä. Jo kolmatta kertaa yrittäjyys-sarjassa kisannut Kopponen saavutti pronssimitalin.

Kaksois- ja kolmoistutkinto

Mercuria Kauppiaitten Kauppaoppilaitos sijaitsee Martinlaaksossa. Samassa rakennuksessa toimii myös Martinlaakson lukio ja Vantaan aikuislukio.

Mercuriassa on noin 800 opiskelijaa.

Ammatillisten opintojen rinnalla voi suorittaa kaksois- tai kolmoistutkinnon.

Kaksoistutkinto tarkoittaa ylioppilastutkintoa, jolloin opiskelija käy lukion kurssit aineista, jotka hän kirjoittaa. Lukiotunnit on sisällytetty merkonomiopintojen joukkoon ja ne järjestetään Mercurian tiloissa.

Kolmoistutkinnon suorittajat käyvät koko lukion eli saavat lukion päättötodistuksen ja yo-todistuksen.

Mercuriassa noin 25 prosenttia opiskelijoista suorittaa kaksoistutkinnon.

Vantaalla iso joukko eri alojen osaajia valmistuu myös ammattiopisto Variasta.

Lähde: Mercurian rehtori Tiina Immonen.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut