Oho! Finnair syöttää lentomatkustajille kouluruokaa – Arvaa millä herkutellaan business-luokassa

Finnair tarjoaa Suomen itsenäisyyden juhlavuonna kolme uutta menua. Osa ruokalajeista pohjautuu suomalaiseen kouluruokaan, jota arvostetaan maailmalla. – Kuvituskuva. Päivi Tuovinen / Arkisto

Jari Pietiläinen

Finnair tuo Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi kolme uutta menua kaukolentojensa tarjoiluunsa. Erikoista on se, että vielä tänä vuonna lennoilla saadaan aterioita, joiden pohjana on suomalainen kouluruoka.

Helsingistä lähtevien kaukolentojen business-luokassa matkustavat asiakkaat pääsevät nauttimaan keittiöpäällikkö Eero Vottosen menusta.

Menun pääosissa ovat silakka, karjalanpaisti sekä herkkutattikeitto savustetulla hirvellä. ELO-säätiön tukema Vottonen saavutti tammikuussa kuudennen sijan merkittävässä Bocuse d’Or kilpailussa Ranskan Lyonissa.

– Satavuotisjuhlan menu pohjautuu siihen, mitä Suomi ja sen ruokakulttuuri merkitsevät itselleni, kertoo Vottonen.

– On kunnia tehdä yhteistyötä Finnairin kanssa ja olen innoissani päästessäni esittelemään suomalaisia makuja tuhansille lentomatkustajille.

Suomalaista ruokaa esittelevät menut on luotu yhteistyössä ELO-säätiön kanssa.

Helsinkiin saapuvien kaukolentojen business-luokassa nautitaan makuja ELO-säätiön luomasta Suomi 100 -menusta: graavilohta, kirjolohta sekä karjalanpaistia.

Variaatioita ELO-säätiön Suomi 100-menusta tarjoillaan myös Suomen suurlähetystöissä ympäri maailmaa. Menut ovat tarjolla Finnairin kaukolentojen business-luokassa 4. lokakuuta 2017 – 9. tammikuuta 2018.

Finnairin kaukolentojen economy-luokassa tarjoillaan 5. heinäkuuta 2017 – 9. tammikuuta 2018 Elo-säätiön ja turkulaisen Cygnaeus-alakoulun yhteistyössä luoma menu, jota on inspiroinut suomalainen terveellinen ja herkullinen kouluruoka. Suomi on tunnettu erinomaisesta koulujärjestelmästä, johon ilmainen kouluruoka kuuluu olennaisena osana.

Cygnaeus-alakoulun oppilaat valitsivat menuun kuuluvat ateriat Finnairin keittiötiloissa järjestetyssä workshopissa, ja ateriat räätälöitiin sopimaan lentokonetarjoiluun. Ateriat ovat perinteisiä kouluruokasuosikkeja, kuten makaronilaatikkoa sekä lihapullia ja perunoita.

Finnairin päätavoitteena yhteistyölle ELO-säätiön kanssa on ollut suomalaisen terveellisen ja herkullisen ruokakulttuurin esitteleminen kansainvälisille asiakkaille.

– Esimerkiksi terveellinen ja tasapainoinen kouluateria on olennainen osa Suomen tunnustettua koulujärjestelmää ja olemme ylpeitä voidessamme tuoda sen näkyviin lennoillamme, kertoo lentojen tarjoilusta vastaava johtaja Maarit Keränen

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut