Havukosken kouluun luvassa miljoonaremontti ensi vuonna – oppilaat evakkoon Tikkurilaan

Havukosken kouluun suunnitellaan mittavaa remonttia, jonka on määrä alkaa kesällä 2018. Riikka Jokinen

Mia Lindström

Havukosken koulun remontin on tarkoitus alkaa kesäkuussa 2018. Korjaustyöt kestävät arviolta vuoden. Vuonna 1987 valmistuneessa koulussa opiskelee tällä hetkellä noin 400 oppilasta luokilla 6.–9.

Korjaustöissä parannetaan muun muassa koulun ilmanvaihtoa, sillä koulussa on nyt vain yksi ilmanvaihtokone.

Lisäksi peruskorjataan sähkö- ja automaatiojärjestelmiä sekä valaistusta. Keittiötilatkaan eivät vastaa nykypäivän vaatimuksia.

Osakorjaustyöt maksavat arviolta 8,4 miljoonaa euroa.

Havukosken koulussa on ollut aiemmin sisäilmaongelmia, joita on korjattu vuosina 2014–2016 tiivistämällä. Koulussa ei kuitenkaan ole aiemmin tehty kattavampaa peruskorjausta. Tulevassa remontissa tiloja on tarkoitus muuttaa myös toiminnallisesti, jotta ne tukisivat paremmin uutta opetussuunnitelmaa ja uusia oppimisympäristöjä.

Korjaustöiden ajan oppilaat opiskelevat väistötiloissa. Väistötiloina käytetään pääosin Metropolia-ammattikorkeakoulun entisiä tiloja Tikkurilassa (Lummetie 2).

Tekninen lautakunta ja opetuslautakunta ovat hyväksyneet koulun tarveselvityksen ja hankesuunnitelman kokouksissaan tällä viikolla. Asiaa käsittelee seuraavaksi kaupunginhallitus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.