Nyt on kaartia Vantaalla! 80-luvun suosikkibändi Clifters ja LOVEband nostattavat Vantaan päivän tunnelmaa

TAPAHTUMA Ulkoilmakonsertit niin idässä kuin lännessä tuovat Vantaalle kaksi harvinaisuutta.

Myyrmäen montulle saadaan Vantaan päivänä maanantaina harvinainen vieras, pitkää keikkataukoa pitänyt vantaalaislähtöinen Clifters, jonka nokkamies Jiri Nikkinen (edessä) tunnetaan myös horjumattomasta suhteestaan Beatlesien musiikkiin. Päivi Tuovinen

Leena Koivisto

Kevääseen sopivasti Vantaalla on maanantaina rakkautta ilmassa.

Tikkurilan torilla Vantaan päivän tahdit määrää tukevasti yli kaksikymmenpäinen kokoonpano LOVEbandin ja Vantaan Viihdeorkesteri Ensemblen yhteisvoimin.

Lännessä Vantaata juhlitaan Myyrmäen montulla, jonne saapuu viime vuosina hyvin harvoin keikoilla nähty Clifters.

–Ihan peace and loveehan ne meidänkin biisimme ovat, naurahtaa Cliftersin nokkamies, kitaristi-laulaja Jiri Nikkinen, joka yhdessä basisti Ari ”Luri” Luokkalan kanssa perusti bändinsä Länsimäessä vuonna 1979.

Myös yhtyeellä itsellään on aihetta juhlaan. Ensimmäinen albumi, Kuningas, tuli ulos 30 vuotta sitten ja viimeiseksi jäänyt Bang bang julkaistiin sattumoisin toukokuussa kymmenen vuotta sitten.

Montulla kuullaan etupäässä biisejä bändin levytysuran alkupuolelta 1980-luvulta.

–Ne ovat meillä kolmella alkuperäisjäsenellä niin selkäytimessä, että kauheasti ei tarvitse treenata eikä uusille jäsenillekään tule niin paljon opeteltavaa, hän perustelee viitaten kolmannella jäsenellä kitaristi Lauri Murtomaahan Rummuissa ja saksofonissa yhtyeellä on Vantaalla uudet vahvistukset.

Nikkisen mukaan Vantaan-keikka antaa vanhoille bändikavereille mukavan tilaisuuden yhdessäoloon. Onko havaittavissa enteitä Cliftersin laajemmasta comebackista lavoille?

– On meillä aikomuksena ensi keväänä joitakin keikkoja tehdä, Nikkinen myöntää.

The Beatles Tribute Bandinsa kanssa Nikkinen on liikkeellä kuukausittain.

–Olen viime aikoina keskittynyt taas enemmän myös soolona tekemiseen.

Nikkisen kolmas soololevy Viides ilmansuunta julkaistiin huhtikuussa. Edellisestä ehti vierähtää 17 vuotta.

–Nyt vastaanotto jännittää erityisen paljon, koska levy on omakohtaisista ajatuksista syntynyt ja paljon henkilökohtaisempi kuin aiemmat, joissa osa tarinoista on täysin mielikuvituksen tuotetta.

LOVEband astuu Tikkurilassa ensimmäistä kertaa kotiareenansa, eli tähän mennessä kolme kautta pyörineen suositun tv-ohjelman SuomiLOVEN, ulkopuolelle. Vantaalaisyleisö saa harvinaista herkkua, sillä ohjelman musiikillinen johtaja Ako Kiiski kertoo kysyntää keikoille tulleen paljon.

–Eri syistä emme ole toistaiseksi pystyneet siihen vastaamaan.

Konsertissa kuullaan suomalaista musiikkia vuosikymmenten varrelta vanhoista klassikoista nykypäivään edeten. Olavi Virta ja Ismo Alanko mahtuvat sujuvasti illan settiin.

–Näin toteutuu Vantaan kaupungin ajatus siitä, josko konsertti keveästi sivuaisi Suomi 100 -teemaa. Kaikki kappaleet ovat kuitenkin ohjelmassa jossain muodossa esitettyjä, ja niitä on poimittu mukaan kaikilta kolmelta kaudelta.

–Ja koska Vantaalla ollaan, Myrskyluodon Maija on biisilistassa ilman muuta. Se oli viime talven ohjelmassa Viihdeorkesterin soolonumerona.

Vantaan päivä

Manantaina 15.5.

Ulkoilmakonsertit:

LOVEband ja Vantaan Viihdeorkesteri Ensemble Tikkurilantorilla klo 18 alkaen. Solistina Johanna Iivanainen ja Osmo Ikonen.

Clifters Myyrmäen montulla klo 19 alkaen. Klo 17–19 esiintymässä paikallisia bändejä.

Historia:

Vantaan päivän vietto 15.5. perustuu tuolla päivämäärällä vuonna 1351 päivättyyn kirjeeseen, jolla kuningas Maunu Eerikinpoika lahjoitti Helsinginjoen eli nykyisen Vantaanjoen koskien lohenkalastusoikeudet virolaiselle Padisen sisterssiläisluostarille. Kyseistä vesistöä tarkoittanut Helsingaa mainitaan kirjeessä ensimmäisen kerran, ja siitä sai nimensä myös Helsingin (kirkko)pitäjä, joka on Vantaan alkuperäinen nimi.

Faktalaatikon alussa ollut virheellinen päiväys (13.5.) korjattu ma 15.5. klo 10.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut