Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Tikkurilan uusi tori palkittiin – "Vetovoimainen kokonaisuus"

Vantaan kaupungintalon vieressä sijaitseva Tikkurilantori on palkittu Suomen Kuntatekniikan yhdistyksen palkinnolla.

Tuomaristo mielestä "alue on pystytty luomaan vetovoimaiseksi ja omaleimaiseksi kokonaisuudeksi yhdistäen kulttuuria ja taidetta suomalaiseen luonnonmateriaaliin".

Taiteeseen onkin torilla satsattu. Suunnitelmat nojaavat Tikkurilan keskustan maisema-arkkitehtuurikilpailuun, jonka voitti Maisemasuunnittelu Hemgård ehdotuksellaan Tik´kuja

Vuoden 2017 Kuntatekniikan saavutus -tunnustus jaettiin Tikkurilantorin ja Turun kaupungin Hyvä arkiympäristö -hankkeen kesken.

Palkitun torin persoonalliset ratkaisut ovat herättäneet kaupunkilaisissa myös hämmästystä. Torilla sijaitsevan betonisen istutusaltaan kasvit näyttävät monen silmiin vaatimattomilta rikkaruohoilta, vaikka ne ovat todellisuudessa erilaisia koristeheiniä.

–Koristeheinät ovat kovassa nosteessa, kommentoi projektisuunnittelija Seija Tulonen Vantaan kaupungin katutekniikasta aiemmin tällä viikolla.

Tikkurilan paraatipaikalla sijaitsevaa toria visioitiin rakennusvaiheessa varsinaisena mahdollisuuksien torina, mutta kauppiaita on saanut houkutella torille jopa ilmaisin myyntipaikoin. Samaan aikaan torikauppa on jatkunut myös Peltolan torilla, jossa moni vantaalainen on tottunut asioimaan. Myös Myyrmäen Paalutorista on sukeutunut vilkas kauppapaikka.