Lentäjiä varoitetaan Rammsteinista

REUNAEHDOT Kesäkuun festivaalista on kiinnostunut myös lennonjohto.

Rockfest järjestetään alueella, joka on kiitotien jatkeena. Siitä syystä myös lennonjohto on ollut mukana festivaalin suunnittelussa. Sauvo Jylhä

Tiina Örn

Pyrotekniikastaan tunnettu raskaan musiikin saksalainen jättiläinen Rammstein on pääesiintyjänä Vantaalla 9.–10. kesäkuuta järjestettävässä Rockfestissä.

Festivaali on tiedossa myös Helsinki-Vantaan lennonjohdossa, toteaa Suomen lennonjohtokeskuksen päällikkö Karri Hannula ANS Finland Oy:stä.

– Lentäjille suunnatulla tiedotuskanavalla kerrotaan konsertista. Informoimme lentäjiä siitä, että Vehkalassa on tuolloin poikkeuksellisia valoja.

Lennonjohto on ollut mukana Rockfestin suunnittelukokouksessa tekemässä konsertille omat rajauksensa.

–Festivaalialue on kiitotien jatkeella. Järjestelyissä on siksi otettava huomioon myös lentoturvallisuus.

Lentoturvallisuuden takia festivaalilla ei saa olla yli 50 metriin kohoavia ilotulituksia, eikä siellä saa käyttää laservaloja.

–Laservaloista voisi pahimmassa tapauksessa tulla lentäjille jopa silmävammoja. Ja jokainen ymmärtää, ettei ilotulitteiden ampuminen korkealle ole mahdollista alueella, joka on kiitotien jatkeena, sanoo Hannula.

Rammsteinin showta ei ole totuttu näkemään ilman pyrotekniikkaa. Vehkalassa tulta saa olla, mutta sillekin on rajoitteensa.

– Pyrotekniikan vaikutusalueen tulee jäädä 50 metriin maanpinnasta.

Lentoliikenne on otettu huomioon myös päälavan sijoittelussa ja siinä, minne valoja voi kohdistaa.

Hannula tähdentää, että reunaehtojen määrittämisessä otetaan huomioon aina huonoin mahdollinen tilanne.

Vaikka konserttialueen lähellä koneet normaalitilanteessa eivät häiriintyisi valoista, rajoitukset laaditaan matalimman mahdollisen lentokorkeuden mukaan.

Festivaalialueen välittömässä läheisyydessä on vain muutama asuinrakennus. Siitä huolimatta järjestäjien on toimitettava ympäristökeskukselle hyväksyttäväksi melumittaussuunnitelma.

–Ääntä saattaa kantautua myös Martinlaaksoon, joka on tosin melko kaukana Kehä III:n toisella puolella, toteaa ympäristötarkastaja Kaisa Mäntylä

Juttua muokattu 11.5. kello 10.55. Lisätty maininta, että ilotulitteita saa festivaalialueella ampua, jos ne jäävät Finavian kanssa sovittuunalle 50 metrin korkeuteen.

Rockfest

Vantaan Vehkalassa 9.–10. kesäkuuta.

Festareilla on päälava ja telttalava.

Päälavalla esiintyvät muun muassa Rammstein ja Evanescence.

www.rockfest.fi

Aiheeseen liittyvää

  1. Lisää huippunimiä Vantaan Rockfestiin – hekin esiintyvät
    27.3.2017 11:01

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut