Viileä sää kangistaa kesäkukkien myyntiä – "Kotimainen orvokki kestää -5 astetta ja vähän luntakin päälle"

Kotimaiset orvokit eivät säikähdä pientä pakkasta tai räntäsadetta.

Sari Mattila

Kesäkukkien myynti on sääsidonnonnaista. Aurinko ja lämpö houkuttelevat hankkimaan parvekkeelle tai pihaan kukkasia, räntäsateella puutarhamyymälöissä on hiljaista.

Orvokkien sesonkiaika pitäisi olla nyt parhaimmillaan, mutta niitä on myyty tänä vuonna Pirilän Kukkatalo markkinointipäällikkö Minna Syrjälän mukaan keskimääräistä vähemmän.

–Sää on yksi suurimmista alan kauppaa säätelevistä asioista. Tänä vuonna kevät on ollut kylmä, eivätkä asiakkaat ole ostaneet orvokkeja samalla innolla kuin tavallisesti. Toisaalta ei tarvita kuin yksi tai kaksi aurinkoista päivää, niin myymälässä on taas vilskettä, Syrjälä sanoo.

Kauppapuutarhaliiton viestintäpäällikkö Minna Rantala muistuttaa, että kotimainen orvokki kestää kylmää siinä missä narsissikin.

–Orvokki kestää jopa viisi pakkasastetta ja vähän vielä luntakin päälle. Suomessa myytävistä orvokeista jopa 80–90 prosenttia on kotimaisia, Rantala sanoo.

Muiden kesäkukkien kanssa on oltava tarkempi. Pirilän Kukkatalon Minna Syrjälä sanookin, että yleensä niiden hankinta jääkin touko-kesäkuun vaihteeseen.

Myös taimimyynti on ollut tänä keväänä tavanomaista hiljaisempaa.

–Arkoja taimia, kuten esimerkiksi japaninvaahteraa en vielä laittaisi maahan, mutta tuijat, havupuut ja koristepensaat voi istuttaa heti, kun maa on sula. Kylmällä niiden juurtuminen ja kasvuun lähtö voi viedä enemmän aikaa, mutta sitä voi vauhdittaa, kun kastelee kasvia lämpimällä vedellä, vinkkaa Syrjälä.

Loppuviikoksi kukkakauppiaat toivovat lämpenevää, sillä viikonloppuna on äitienpäivä, yksi kukkakaupan tärkeimmistä myyntiviikonlopuista.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut