Parkkipaikkojen puute kuumentaa tunteita Kivistössä – Näin kaupunki vastaa kritiikkiin

EPÄKOHTA Pysäköintipaikkojen puute on keskustelujen vakioaihe Kivistössä.

 Kerrostalon porraskäytävässä ahkeroineen Indrek Toomin auton tuulilasiin ilmestyi sakkokuitti Kivistössä Keimolantien reunassa. Toom harmittelee sitä, ettei parkkikieltoa ole selkeästi merkitty. – Kauempana on kyllä kieltomerkkejä, mutta ei juuri tässä, Toom puuskahtaa.  Päivi Tuovinen

Tiina Örn

Kivistön asukkaat, yrittäjät ja alueen palveluita käyttävät ovat saaneet tarpeekseen parkkipaikkojen puutteesta. Asukasaktiivit ja yrittäjät keräävät adressit.com-sivulla nimiä vetoomukseen, joka luovutetaan Vantaan kaupungille. Vetoomuksessa vaaditaan kaupunkia ottamaan Kivistön parkkipaikkatilanne välittömään tarkasteluun.

Kivistön kaupunginosassa oli tämän vuoden alussa noin 5 500 asukasta. Kolmen vuoden kuluttua asukasmäärän ennustetaan olevan jo yli 7 000. Parkkipaikat eivät tälläkään hetkellä riitä alueen asukkaille, miten ne riittävät tulevaisuudessa.

–Asukkaiden ja sijoittajien tulee hankkia autopaikka pysäköintilaitoksista asunnon hankkiessaan, vastaa Vantaan kaupungin Kivistö-projektin johtaja Gilbert Koskela

Koskela korostaa, että rakentajien on ratkaistava pysäköintitarpeet asuintaloja suunniteltaessa, koska myöhemmin paikkojen lisääminen on erittäin hankalaa.

–Rakennusliikkeet eivät ole valmiita rakentamaan omaan omistukseensa pysäköintipaikkoja, jos niiden tarve ilmenee vasta vuosien kuluttua, toteaa Koskela.

Ruusukvartsinkadulle ei Koskelan mukaan mahdu enää uusia kadunvarsipaikkoja esimerkiksi liiketilojen eteen. Vantaan kaupunki ei rakenna muuallekaan Kivistöön maksuttomia pysäköintipaikkoja kaduille muuta kuin lyhytaikaista asiointia varten.

– Kivistön keskustaa kehitetään tiiviinä urbaanina kaupunkikeskuksena, jossa ei ole tilaa maantasopaikoitukseen, kommentoi Koskela.

Närää on aiheuttanut myös pysäköintipaikkojen ja -kieltojen epäselvä merkitseminen. Kivistön suuralueen Facebook-ryhmässä viritellään asiasta joukkovalitusta pysäköinninvalvonnalle.

Minne auto?

Ruusuparkin 478 autopaikasta 71 on tarkoitettu lyhytaikaiseen pysäköintiin maksua vastaan.

Rubiiniparkin 220 autopaikasta 39 on tarkoitettu lyhytaikaiseen pysäköintiin maksua vastaan.

Loput parkkilaitosten autopaikoista ovat tai tulevat olemaan viereisten asunto-osakeyhtiöiden käytössä.

Kivistön aseman liityntäpysäköintipaikat ovat aseman pohjoispuolella maantasopysäköintinä sekä Hämeenlinnanväylän länsipuolella alueella, missä oli asuntomessualueen pysäköintialue.

Liityntäpysäköintipaikkojen määrä aseman luona kasvaa, kun kauppakeskus valmistuu.

Aiheeseen liittyvää

  1. Asuntosijoittaja tuskailee Kivistön parkkipaikkapulaa – "Yhden paikan hinta olisi 12 000 euroa" 23.10.2016 7:20

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut