Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Parkkipaikkojen puute kuumentaa tunteita Kivistössä – Näin kaupunki vastaa kritiikkiin

EPÄKOHTA Pysäköintipaikkojen puute on keskustelujen vakioaihe Kivistössä.

Kivistön asukkaat, yrittäjät ja alueen palveluita käyttävät ovat saaneet tarpeekseen parkkipaikkojen puutteesta. Asukasaktiivit ja yrittäjät keräävät adressit.com-sivulla nimiä vetoomukseen, joka luovutetaan Vantaan kaupungille. Vetoomuksessa vaaditaan kaupunkia ottamaan Kivistön parkkipaikkatilanne välittömään tarkasteluun.

Kivistön kaupunginosassa oli tämän vuoden alussa noin 5 500 asukasta. Kolmen vuoden kuluttua asukasmäärän ennustetaan olevan jo yli 7 000. Parkkipaikat eivät tälläkään hetkellä riitä alueen asukkaille, miten ne riittävät tulevaisuudessa.

–Asukkaiden ja sijoittajien tulee hankkia autopaikka pysäköintilaitoksista asunnon hankkiessaan, vastaa Vantaan kaupungin Kivistö-projektin johtaja Gilbert Koskela

Koskela korostaa, että rakentajien on ratkaistava pysäköintitarpeet asuintaloja suunniteltaessa, koska myöhemmin paikkojen lisääminen on erittäin hankalaa.

–Rakennusliikkeet eivät ole valmiita rakentamaan omaan omistukseensa pysäköintipaikkoja, jos niiden tarve ilmenee vasta vuosien kuluttua, toteaa Koskela.

Ruusukvartsinkadulle ei Koskelan mukaan mahdu enää uusia kadunvarsipaikkoja esimerkiksi liiketilojen eteen. Vantaan kaupunki ei rakenna muuallekaan Kivistöön maksuttomia pysäköintipaikkoja kaduille muuta kuin lyhytaikaista asiointia varten.

– Kivistön keskustaa kehitetään tiiviinä urbaanina kaupunkikeskuksena, jossa ei ole tilaa maantasopaikoitukseen, kommentoi Koskela.

Närää on aiheuttanut myös pysäköintipaikkojen ja -kieltojen epäselvä merkitseminen. Kivistön suuralueen Facebook-ryhmässä viritellään asiasta joukkovalitusta pysäköinninvalvonnalle.