Vipinää vanhan Königin paikalla – Uusi ravintola lupaa: meemejä, irtokarkkeja, korkkarikirppis ja ilmaiset popparit

Meemit seikkailevat Mikonkadun uudessa ravintolassa. Ruutukaappaus

Marketta Karjalainen

Mikonkadusta on tullut tuulinen paikka. Köningin vanhalla paikalla avaa tänään ovensa taas uusi ravintola, kun Michelistä päivitetään VENN. Omistajana uusimmassakin nuorennusleikkauksessa pysyy SOK, mutta konsepti vaihtuu. Luvassa on muun muassa tuunattuja popcorneja, irtokarkkeja ja viinejä.

Michel oli avoinna viimeistä kertaa aprillipäivänä. Eurooppalaista ruokaa tarjoillut moderni valoisa ravintola korvasi Suomen vanhimpiin ravintoloihin kuuluneen Königin keväällä 2015.

Kyseessä ei ole perinteinen viinibaari."

Tiistaina 25. huhtikuuta samoissa tiloissa avautuu uusi ravintola VENN. Alakerrassa jatkaa meksikolaistyylinen katuruokapaikka Shanghai Cowboy.

VENNin juomavalikoimassa pääpaino on viineissä, mutta kyseessä ei ole perinteinen viinibaari.

– Viinin maisteluun liittyy tietynlainen etiketti, jonka vuoksi tavallinen ihminen voi kokea kynnyksen astua sisään viinibaariin liian suureksi. VENNissä kynnys on niin matala, että se on jo kuoppa, lupaa markkinointipäällikkö Susanna Hagelstam

Juoman lisäksi ravintolasta saa ruokaa, mutta ei kuitenkaan perinteiseen alku-, pää- ja jälkiruokatyyliin. Annokset on suunniteltu jaettaviksi. Herkkunälkään helpotusta tuo irtokarkkipiste, josta asiakas saa itse valita omat lempi-irtokarkkinsa.

Ravintolan sisustus on Flock Helsingin Anna Kyyhkysen käsialaa. Visuaaliseen ilmeeseen kuuluvat piirretyt meemihahmot. Meemit on tuotu mukaan sisustukseen seinämaalauksin ja niitä käytetään markkinointiviestinnässä.

Joka kuukauden ensimmäisenä VENNsdaynä järjestetään teemallisia tapahtumia, kuten selfiekuvauskoulutus tai korkkarikirppis.

Ravintola VENN (Mikonkatu 4), avoinna 25. huhtikuuta lähtien.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Mielipide: Muutaman kilometrin säteellä lentoasemasta on mitä kauneimpia luontokohteita – Vantaalla voitaisiin kehittää kestävästi tuotettua lähimatkailua turisteille
 2. Vantaan kirjastot avaavat ovensa maanantaina – suosituksena pikainen asiointi ja itsepalvelun käyttö
 3. Kyytiä tarjonnut kaksikko varasti rollaattorin kanssa liikkuneen miehen rahat Myyrmäessä – Poliisi pyytää vihjeitä
 4. Vain kaupunki suostuu kommentoimaan talohanketta Viertolassa – "Vaikuttaa siltä, että keskeneräisen talon ostaneet on jätetty yksin"
 5. Asuntorakentamista lykätään Kivistön keskustassa
 6. Nyt katseet kohti pönttöjä – pesivistä linnuista kerätään tietoja
 7. Nuorisotilat avautuvat ensi viikolla: maksutonta toimintaa koulujen alkuun saakka – "Tuodaan pelit pihalle ja laitetaan musiikki soimaan"
 8. Salibandyliigasta tuli F-liiga – uusi nimi oudoksuttaa Vantaalla: "Vähän fiksumpi olisi saanut olla, kestää hetken totutella"
 9. Mielipide: Nyt on aika leikata päättäjien palkkioita – Esimerkin voima on tärkeää, koska tulevat taloudelliset päätökset ovat kovia
 10. Vainio 30.5.
 11. Pääkirjoitus: Kivistön palveluilla alkaa olla kiire – alueen asukkaat kaipaavat kipeästi ennen kaikkea perusarkeaan helpottavia toimintoja
 12. Kivistön uusimman kauppahankkeen eteneminen näyttää mutkistuvan – "Tontin käyttö ei ole kahden kaupparyhmittymän asia"
 13. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto: Nuorille työntekijöille pitää tarjota muutakin kuin korkeita veroja ja supistuvia palveluita
 14. Jenni Isokoski on opiskellut neljässä eri lukiossa – Ylioppilaaksi hän valmistui Nettilukiosta, isänsä epäilyistä huolimatta
 15. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Vain kaupunki suostuu kommentoimaan talohanketta Viertolassa – "Vaikuttaa siltä, että keskeneräisen talon ostaneet on jätetty yksin"
 2. Vartijoiden Tikkurilan asemalla puhuttama mies huitaisi kohti ja pakeni – talttui kiinni otettaessa vasta pippurisumutteella
 3. Kyytiä tarjonnut kaksikko varasti rollaattorin kanssa liikkuneen miehen rahat Myyrmäessä – Poliisi pyytää vihjeitä
 4. Mielipide: Muutaman kilometrin säteellä lentoasemasta on mitä kauneimpia luontokohteita – Vantaalla voitaisiin kehittää kestävästi tuotettua lähimatkailua turisteille
 5. Kivistön uusimman kauppahankkeen eteneminen näyttää mutkistuvan – "Tontin käyttö ei ole kahden kaupparyhmittymän asia"
 6. Jenni Isokoski on opiskellut neljässä eri lukiossa – Ylioppilaaksi hän valmistui Nettilukiosta, isänsä epäilyistä huolimatta
 7. Salibandyliigasta tuli F-liiga – uusi nimi oudoksuttaa Vantaalla: "Vähän fiksumpi olisi saanut olla, kestää hetken totutella"
 8. HSL:n asiakkaat raivostuivat: Vapaavalintainen kausilipun kesto poistuu, kun HSL yhdenmukaistaa kortin ja sovelluksen lippuvalikoiman – "Kehitys kulkee tässä vahvasti väärään suuntaan"
 9. Asuntorakentamista lykätään Kivistön keskustassa
 10. Vantaan kirjastot avaavat ovensa maanantaina – suosituksena pikainen asiointi ja itsepalvelun käyttö
 11. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?
 12. Vantaalle Backaksen kartanon alueelle on tulossa Muumien maailma – Maailman ensimmäiseen Muumi-sisäpuistoon odotetaan vuosittain puolta miljoonaa kävijää
 13. Nuorisotilat avautuvat ensi viikolla: maksutonta toimintaa koulujen alkuun saakka – "Tuodaan pelit pihalle ja laitetaan musiikki soimaan"
 14. Koronatesteissä käyneiltä vain harvoilta löytyy virusta – Vantaalla drive in -pisteessä testauskapasiteettia on paljon enemmän kuin potilaita
 15. Mielipide: Nyt on aika leikata päättäjien palkkioita – Esimerkin voima on tärkeää, koska tulevat taloudelliset päätökset ovat kovia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.